На пръв поглед спането на кучето във вашето легло не

...
На пръв поглед спането на кучето във вашето легло не
Коментари Харесай

Как да отучите кучето да спи при вас

На пръв взор спането на кучето във вашето легло не наподобява като изключително огромен проблем. Но това може да докара до други поведенчески проблеми при животното. Освен това по този метод то привиква дотам, че в случай че се наложи да не спи при вас, което неизбежно ще се случи рано или късно, животното ще понесе смяната извънредно тежко.

Ако към този момент сте научили кучето си да спи в леглото ви и срещате компликации да го превъзпитате - би трябвало да приложите неотстъпчивост и да дресирате животното по този начин, както сте го дресирали като кутре.

Преди да прибегнете към каквито и да е ограничения, наблюдавайте по какъв начин тъкмо спи кучето ви. Позата му ще ви подскаже за типа легло, който ще му бъде комфортен. Едва по-късно прибегнете до избирането на място за спане. Нека то да е качествено и комфортно, с цел да пожелае единствено да легне в него. На първо време можете да поставите новата облага в спалнята – по този начин кучето ще се усеща на познато място. Ако то отхвърля да слезе от вашето легло, то преместете неговото в друга стая.

Трябва да откриете метод да извършите обособеното кътче на кучето си привлекателно. Поставете вътре всички негови обичани играчки. Ако забелязвате, че животното обича да е сгушено в покривка, то оставете малко парче плат в леглото му.

 Как да отучите кучето да спи при вас

За да приучите кучето да спи в леглото си, използвайте следния трик: изведете го на доста дълга разходка – такава, която в действителност да го изтощи. След това, прибирайки се, не отвързвайте животното от каишката, а посредством нея го заведете до леглото му. Заради умората би трябвало кучето да легне там, където му показвате. Прилагайте това постоянно и рано или късно то ще свикне.

Научете на командата Отивай си в леглото!. Не бива да викате, би трябвало да сте твърди, ясно и непоколебими. Всеки път, в който кучето извърши командата, го награждавайте с лакомство, само че единствено до момента в който свикне. Така рано или късно домашният любим ще научи какво му казвате и ще го извършва.

 Как да отучите кучето да спи при вас

Вероятно първоначално кучето ви ще плаче или ще вие, тъй като не е при вас. Игнорирайте го. Въпреки, че е неприятно, тъжно и несъмнено дискомфортно, приемайки го в леглото си всякога, в който то пожелае това, ще го научи точно на противоположното – че вашето легло е и негово.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР