На остров Света Елена в Атлантическия океан, който принадлежи на

...
На остров Света Елена в Атлантическия океан, който принадлежи на
Коментари Харесай

За първи път изкъпаха 184-годишния Джонатан (ВИДЕО)

На остров Света Елена в Атлантическия океан, който принадлежи на Англия, е маркирано историческо събитие.

Ветеринарят Джо Холинс за първи път изкъпа 184-годишната костенурка на име Джонатан, която се счита за най-старото животно на Земята, оповестява Mashable.

Разбира се, този неповторим развой не можело да не бъде запечатан на видео. Джонатан живее на територията на държавната резиденция и наподобява сносно за своята възраст.

Известно е, че скоро 184-годишната костенурка ще бъде навестена от представители на кралското семейство. Джонатан е роден през 1832 година и принадлежи към типа Aldabrachelys gigantea. Преклонната възраст почнала да се отразява на здравето му – появили се проблеми със зрението и обонянието. Освен това той почнал да се храни с нездравословни за себе си издънки.

През 2014 година ветеринарят Джо Холинс почнал да дава на Джонатан по-полезни артикули – ябълки, моркови, краставици и гуава. Оттогава здравето на костенурката се е подобрило доста. Според специалиста Джонатан е изпитвал недостиг от витамини, минерали и микроелементи.

През XVIII и XIX век гигантските костенурки се оказали на границата на изгубването. Днес Международният съюз по запазване на природата отнася тези животни към типовете, които са застрашени от измиране.

Повечето от останалите особи населяват атола Алдабра в Индийския океан. Джонатан живее на остров Света Елена от 1882 година.

 

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР