На основание чл. 145, ал.1, т.2 от Закона за съдебната

...
На основание чл. 145, ал.1, т.2 от Закона за съдебната
Коментари Харесай

Вижте какво показа проверката на домовете за възрастни хора и деца с установен COVID-19

На съображение член 145, ал.1, т.2 от Закона за правосъдната власт, на 01.05.2020 година прокурор от Окръжна прокуратура-Видин е направил персонална инспекция в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) - Видин по линия на Надзора за правда. Това оповестиха от пресцентъра на Специализирана апелативна прокуратура.

Предметът на инспекцията е съблюдаване на ограниченията, подхванати против разпространяването на COVID-19 в профилираните институции за даване на обществени услуги.

Прокуратурата погна дом за остарели хора в Радомир, след сигнал за чиновници с COVID-19

Основание за инспекцията е ескалацията на броя на инфектираните от ковид в област Видин през последните дни на м. април 2020 година

Проверени са били настоящата обстановка и подхванатите ограничения по отношение на развиването на болестта в Дома за възрастни хора в с. Гара Орешец, общ. Димово, в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи към фондация „ Надежда за нашите деца “ в гр. Видин и в Дома за остарели хора в гр. Кула.

Установено е, че способените локални органи работят непрекъснато за попречване и ограничение разпространяването на COVID-19 съгласно своите пълномощия, само че поради разположението на общината (на входа на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост-2 “) персоналният състав на РЗИ-Видин е на границите на опциите си.

На този стадий не са открити нарушавания и пропуски във връзка с обектите, предмет на инспекцията, и няма съображение за прокурорска интервенция.

Дейността на РЗИ, Общината и Областния щаб е интензивна, в цялостен размер, в сходство със законовите им отговорности и пълномощия и подзаконовите разпореждания на Министъра на опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР