На официална церемония Галя Алексиева зае поста председател на Районен

...
На официална церемония Галя Алексиева зае поста председател на Районен
Коментари Харесай

Галя Алексиева встъпи в длъжност като председател на Районния съд в Провадия

На публична гала Галя Алексиева зае поста ръководител на Районен съд – Провадия. Тя подписа акта за встъпване пред ръководителя на Окръжен съд – Варна - Марин Маринов и управлението на институцията. „ Вярвам че Галя Алексиева ще се оправи с това ново предизвикателство по същия съдбоносен метод, по който се кандидатира на административен началник на съда. Пожелавам й да бъде здрава и да не не помни, че постоянно може да разчита на помощта и съдействието на съдиите от Окръжен съд – Варна “, сподели при връчване на акта за встъпване, арбитър Маринов. На церемонията участва и ръководителят на Районен съд – Варна Магладена Давидова, в към чийто съдийски състав Галя Алексиева принадлежеше преди да завоюва състезанието.

Съдия Алексиева има над 10 години юридически стаж като арбитър. Професионалната ѝ кариера стартира през 2013 година като „ младши арбитър “ в Окръжен съд – Варна, след което на 26.06.2015 година встъпва в длъжността „ арбитър “ в Районен съд – Варна и правораздава в Гражданско поделение. С решение на Висшия правосъден съвет е нараснала в сан „ арбитър в апелативен съд “.

На 20.06.2023 година Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо избра Галя Алексиева за ръководител на Районен съд – Провадия. Кандидатурата и́ беше подкрепена от всички районни съдии в Провадия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР