На официална церемония днес беше даден старт на Фаза 3

...
На официална церемония днес беше даден старт на Фаза 3
Коментари Харесай

Строят трета фаза на логистичен парк „Ист Ринг до София

На публична гала през днешния ден беше даден старт на Фаза 3 от плана Логистичен парк "Ист Ринг " край София. Специалното събитие „ Първа копка “събра доста публични посетители,сред които кмета на Община Елин Пелин доцент доктор. инж. Ивайло Симеонов, изпълнителния шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев,представители на изпълнителната власт и на вложителя. Инвеститор на плана Логистичен парк Ист Ринг е "Ист Ринг " ЛП ЕООД, 40% от капитала на което се има от интернационалния капиталов фонд East Balkan Properties.Това е следващата инвестиция на East Balkan Properties в недвижими парцели в България.

„ Чрез вложения можем да дадем на младежите опция за развиване. Такъв образец е този план - положително съдействие сред вложителя и община Елин Пелин, което ще докара до развиване на региона и работа за младите “, сподели Стамен Янев, изпълнителен шеф на БАИ. „ Община Елин Пелин се постанова като привлекателен център за логистични бази “, сподели кметът на общината инж. Ивайло Симеонов.

Фаза 3, на която през днешния ден беше даден старт за създаване, е постройка – изсъхнал склад - с разгъната застроена повърхност 12 800 кв.м., подобаваща и за леко произвеждане. Светлата височина в складовите площи е 10.5 м и товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова структура, ще разполага със своя лична фотоволтаична апаратура. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1 150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM.



Предвижда се обектът да бъде подготвен за употреба в средата на 2019 г.Инвестицията в обекта се планува да бъде в размер над 12 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Това е част от цялостния план Логистичния парк Ист Ринг, който се намира в непосредствена непосредственост до София. Разположен е сред двете входно-изходни автомагистрали „ Хемус “ на основния път Солун-София-Варна/Видин и автомагистрала „ Тракия “, която свързва София с Бургас и Истанбул, столичният Околовръстенпът и на 6 км. от гара Елин Пелин. Разположението на парка до град Елин Пелин и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава доста благоприятни условия за клиентите на парка за наемане, както на квалифицирани, по този начин и на нискоквалифицирани служащи, а въпреки това - обезпечаване на работни места и претовареност за популацията от тези селища.

Логистичният парк "Ист Ринг " се простира на повърхност от над 220 000 кв м., с капацитет за създаване на повече от 90 хиляди кв. м. сухи и хладилни складови халета и индустриални пространства. Общо е планувано построяването на 10 здания.Необходимата инфраструктура е изцяло построена. Към днешна дата инвестицията в целия план Логистичен парк "Ист Ринг " възлиза на почти 21 млн лв. без Данък добавена стойност. Консултант на плана е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка стартира през 2011 година Към момента на територията му към този момент сполучливо действат две здания - сухи хранилища с РЗП от 12 800 кв.м. Сградите са сертифицирани по BREEAM и отдадени чартърен на интернационалния снабдител на логистични услуги „ Карго партнерс “ и на "Евро 07 " - водещ дистрибутор на авточасти. Първата постройка получи през 2016г. оценката „ Сграда с детайли на зелена архитектура “ на Националния конкурс „ Сграда на годината “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР