На общо събрание, състояло се днес, проф. д-р Веселина Вълканова

...
На общо събрание, състояло се днес, проф. д-р Веселина Вълканова
Коментари Харесай

Преизбраха декана на Факултета по журналистика и масова комуникация

На общо заседание, състояло се през днешния ден, проф. доктор Веселина Вълканова беше избрана отново за декан на Факултета по публицистика и всеобща връзка (ФЖМК) на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", на първо гласоподаване с 34 гласа " за ".

Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Проф. Веселина Вълканова е медиен откривател и специалист. От 35 години, след извоюван конкурс, работи като учител на главен трудов контракт в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", ФЖМК - поредно като постоянен помощник, старши помощник, основен помощник, доцент и професор.

Проф. Вълканова е била два мандата заместник-декан на ФЖМК по научноизследователската активност и по докторските стратегии, ръководител на Научния съвет на Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет, три мандата началник на катедра във ФЖМК, два мандата ръководител на Общото заседание на ФЖМК при СУ, дълготраен ръководител на Редакционния съвет към ФЖМК и основен редактор на Годишника на Софийския университет - Факултет по публицистика и всеобща връзка.

Списъкът с научните писания на проф. Вълканова включва: пет авторски монографии; повече от 100 студии и публикации в научни сборници и профилирани научни издания; редица участия в интернационалните и национални планове, конференции и семинари; научно редактиране, авторство на рецензии и предговори на книги, и други. Научните ѝ изявления - монографии, публикации, студии и проучвания, имат повече от 500 цитирания в българската и интернационалната научна общественост със срещания в показателите за цитиране на авторитетни бази данни.

Областите на теоретичен интерес на проф. Вълканова са: медии и връзки, образна връзка, онлайн връзка, цифрови медии, пресжурналистика.

Темите в научните проучвания на проф. Веселина Вълканова и в образователните стратегии на лекционните ѝ курсове включват главните полета на теорията, диахронното развиване и културата на медиите, образната връзка, както и на нейната среда. Застъпени са проблематики, отдадени на трансформациите на медиите в цифрова среда, на качествената публицистика и цифровия поврат, на характерните закономерности на образно показване на онлайн и обичайни медии.

Проф. Веселина Вълканова преподава на студенти от образователно-квалификационните степени " бакалавър " и " магистър ", и в просветителната и научна степен " лекар ": в шест бакалавърски стратегии, в 14 магистърски стратегии, в редица научни специалности в докторската стратегия " Медии и връзки ". Създател е на магистърската стратегия " Преса и медии ", основател и началник е на магистърската стратегия " Медиен дизайн ", на взаимната магистърска стратегия с Великотърновския университет " Дигитални връзки и медии " по плана " Иновативно обучение в филантропични и обществени науки посредством цифрова промяна и рационализация на образователните стратегии ", по Оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020 година, на първата магистърска стратегия на ФЖМК на британски език " Digital Media and Communication ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР