На Националното животновъдно изложение в Сливен виждаме достиженията на развъдните

...
На Националното животновъдно изложение в Сливен виждаме достиженията на развъдните
Коментари Харесай

Зам.-министър Неделков: Животновъдното изложение в Сливен показва достиженията на развъдните организации у нас

На Националното животновъдно ревю в Сливен виждаме достиженията на развъдните организации у нас.

Министерството на земеделието постоянно е стояло, и е подкрепяло тази самодейност, която има над 50-годишна история. Това съобщи заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков, който откри ревюто, което се организира на 16 и 17 септември край сливенското село Мечкарево. Организатор на събитието е Изпълнителната организация по селекция и репродукция в животнодъвството.
„ Националното ревю в Сливен е мястото, на което се показва най-хубавото от българската селекция и репродукция. Това е теренът, на който стопаните могат да заимстват модерни практики и да обменят опит в региона на отглеждането на животни “, сподели заместник-министърът.
Той увери животновъдите, че в тази комплицирана и предизвикателна за всички конюнктура Министерството на земеделието работи извънредно интензивно, с цел да бъде в поддръжка на стопаните. Фокусът на екипа ни е ориентиран към осъществяването на всички заплащания в бранш „ Земеделие “ за 2022 година, без закъснение и на време за всички вас, сподели доцент Неделков.
Той означи, че по схемата „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ за 2022 г.  До 16 септември аграрни производители от цялата страна подадоха над 37 000 заявки за подкрепяне, като администрацията работеше и в почивните дни, с цел да одобри заявките в скъсен период. „ Всички ние знаем значимостта и смисъла на помощта, която очаквате от тези над 426 млн. лв.. От тях за бранш „ Животновъдство “ са предопределени 204 млн. лв. за едри и дребни преживни животни, коне и пчелни фамилии “, означи аграрният заместник-министър.
Той благодари на уредниците на събитието и им пожела да не прекъсват тази над половин вековна традиция и да я завещаят на идващото потомство животновъди.
На ревюто заместник-министър Неделков връчи награди на коне от елитни породи. За два дни то към този момент е посетено от над 8 хиляди души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР