На мен това, което се случва в момента в България,

...
На мен това, което се случва в момента в България,
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Политиците говорят щуротии, сринаха доверието в изборния процес, приличаме на Ирландия преди няколко години

" На мен това, което се случва сега в България, доста ми припомня за обстановката в Ирландия преди няколко години. Тогава след спор ирландците закупиха – мисля, че за 54 милиона лири, чисто нови машини за цялата страна, на всички места, във всички секции. След което започнаха едни кавги – тъкмо такива, каквито се случват в България сега. Едните бяха изрично срещу, другите викаха какъв брой е хубаво с машини, в Народното събрание се ругаеха съвсем като в нашия. Т.е. - нищо ново под слънцето. След което управляващите взеха не Соломоново, а вярното решение – махнаха машините, дори мисля, че не ги използваха, и ги унищожиха. Нарязаха ги за скрап. Защото те решиха, че когато едно нещо провокира такива тежки несъгласия, когато нещо срутва доверието в изборния развой, то по-добре да го няма. Ние обаче в България доста сполучливо сме се разделили на две съвсем равни елементи: едните са изрично срещу машините, другите – изрично срещу хартията. Не виждам, по какъв начин ще угодим на всичките. Само доста скърбя, че до момента в който 30 години ние създавахме доверие в изборния развой, в този момент безотговорни политици от всички посоки сринаха това доверие и аз не виждам по какъв начин то ще бъде възобновено ". Това съобщи проф. Михаил Константинов пред. 
" Сега, в случай че аз кажа какво мисля за някогашния министър председател, той ще би трябвало и мен да ме даде под съд. Затова аз няма да го кажа. Аз приказвам единствено за неща, които за мен са потвърдени. За мен в България доказателство за операция няма, тъй като това значи следното: да се каже на тази и тази машина резултатът беше подобен и подобен, вие обаче сте отчели различен резултат. Но не да ми кажат, че има разлика сред машините и разписките, тъй като аз де да знам кое от двете е правилно. Нали разбирате, имате две цифри, те са разнообразни – това значи, че или едното не е правилно, или другото не е правилно, или и двете не са правилни. Така е, когато са разнообразни две цифри. Така че аз няма да разясня верността на резултата, тъй като отново ще ви повторя – аз съм математик и не приказвам неистини, не приказвам погрешни неща, приказвам единствено неща, за които съм сигурен, че са се случили. А че българските политици приказват безспорни дивотии. Няма да загатвам имена, само че просто е неприемливо това, което направиха. Те по този начин сринаха доверието в изборния развой, че още няколко години ние няма да можем да го възстановим, и най-после ще отидат да гласоподават по 20% от хората ", сподели още проф. Константинов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР