На международното автомобилно изложение в Женева тази година Micro, производителят

...
На международното автомобилно изложение в Женева тази година Micro, производителят
Коментари Харесай

Microlino Lite разширява възможностите за мобилност - видео

На интернационалното автомобилно ревю в Женева тази година Micro, производителят на леки EV (електрически транспортни средства), показа своя Microlino Lite. Новият модел, L6e версия на общоприетия Microlino, е планиран да направи решенията за устойчива подвижност налични за по-широка публика от консуматори, които нямат шофьорски книжки.

Той отваря нови направления за подвижност за хора на 14-годишна възраст с шофьорска брошура AM (мопед) според локалните разпореждания. Класът L6e или леки четириколки се дефинира от Рамкова инструкция 2002/24/ЕО като моторни транспортни средства с четири колела, чиято маса без товар е не повече от 425 кг, без да се включва масата на батериите при положение на EV, и чиято оптималната планова скорост е не повече от 45 км/ч.

Версията Lite предлага същия обсег като своя „ огромен брат “, само че оптималната скорост е лимитирана до 45 км/ч. В началото на лятото на 2024 година Micro ще стартира да продава Microlino Lite на атрактивна начална цена от към 300 лева на месец.

„ Microlino Lite е нашият принос към това да създадем решенията за устойчива подвижност налични за още по-широка общественост “ - сподели Мерлин Уботер, съосновател и CMO на Microlino - „ Признаваме възходящата потребност от такава подвижност, изключително измежду тези, които желаят да бъдат в сигурност и предпазени от времето без шофьорска брошура. “

Microlino Lite се разграничава от общоприетия модел с неповторими дизайнерски характерности като свежа цветова скица — Венецианско синьо и Берлинско антрацитно и живи оранжеви акценти. Подобно на общоприетия Microlino, версията Lite се споделя, че слага нови стандарти в динамичността на шофиране и сигурността в своя клас коли. Има люк на покрива „ за това чувство за кабриолет през лятото “ и удобен багажник до 230 л. Неговият главен обсег от към 100 км може да бъде продължен по избор до 180 км.

От основаването си през 1999 година от Вим Уботер, Micro се утвърди като пионер в региона на градската подвижност. С изобретяването на първата тротинетка, особено проектирана за градски превоз, Micro претендира да вкара термина „ микромобилност “. През 2013 година Micro разшири гамата си, с цел да включи електрическа подвижност и пусна първия си елскутер.

Разработването на Microlino от основаната в Кюснахт, Швейцария започваща компания, ръководена от синовете на Вим, Мерлин и основния действен шеф Оливър, стартира през 2015 година Първоначално умислен като PR трик за автомобилното ревю в Женева, публичният интерес надвиши упованията, тъй че Micro реши да стартира развиване на серията. Бързо напредна до 2022 година и общоприетият 496-килограмов Microlino беше пуснат като L7e лек EV, планиран като опция на колите в нова продуктова категория сред мотоциклети и коли.



„ Осъзнахме, че със приблизително 1,2 души се возят приблизително в кола и изминато разстояние от единствено към 35 км градско, актуалните коли са прекомерно огромни за това, за което в действителност се употребяват “ - сподели Мерлин Уботер на автомобилното ревю в Париж през 2022 година Дизайнерският метод за потребление на по-малко съставни елементи и икономисване на тегло прави Microlino доста по-екологичен от колите. „ Най-просто казано, имаме потребност от доста по-малко батерийни кафези на километър пробег, в сравнение с стандартните електрически коли, тъй като транспортното средство се нуждае от доста по-малко сила, с цел да се движи “според Уботер - „ Следователно енергийният отпечатък за производството и потреблението на Microlino е единствено към една трета от този на стандартен електромобил. “

Въпреки че Microlino е нова продуктова категория, той е планиран съгласно автомобилните стандарти. Той освен употребява съставни елементи от авто клас, само че също по този начин се споделя, че е първият автомобил в своята категория, който има структура от стомана и алуминий. Твърди се, че монокок тялото е по-безопасно и по-издръжливо от тръбните рамки, които нормално се употребяват в категорията. Панелите на каросерията също са направени от алуминий и стомана, до момента в който множеството леки електрически транспортни средства употребяват пластмаса.

С номинална и пикова мощ надлежно от 12,5 и 19 кВт и пиков въртящ миг от 89 Нм, общоприетият Microlino има ускоряване от 0-50 км/ч за 5 секунди и a оптималната скорост от 90 км/ч. Неговите литиево-йонни акумулатори NMC (никел-манган-кобалт) и NCA (никел-кобалт-алуминий) се оферират в три потенциала от 6, 10,5 или 14 кВтч, осигуряващи обсег от 91, 177 или 230 км. Времето за зареждане на батерията за 0-80% варира от 3 до 4 часа според от потенциала на батерията.

Microlino се нуждае единствено от 1/3 от общоприетото място за паркиране, а вратата начело разрешава на пасажерите елементарно да влизат и излизат на тротоара, когато паркират напречно. Въпреки дребния си размер, се споделя, че има задоволително място за двама пасажери един до различен. Твърди се, че размерът на багажника му от 230 литра е задоволително огромен за три каси с бира. Microlino се предлага в 10 разнообразни цвята, многообразие от интериорни варианти за персонализиране и други спретнати елементи като състезателен режим.



„ Искахме да създадем Microlino освен удобен, само че и занимателен за шофиране, тъй че да не можете да не се усмихвате, когато го употребявате “, сподели Оливър Уботер на автомобилното ревю в Париж през 2022 година Въпреки че автомобилът е умислен през 2015 година, след безчет провокации по пътя, Micro започва производството на Microlino през 2022 година в взаимна фабрика с италианската компания CECOMP в Торино, Италия. Доставките в Европа започнаха през 2023 година с начална цена от към 15 000 евро. Подобно на огромния си брат, Lite се създава във фабриката Microlino в Торино, Италия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР