Преди изобщо да възникне категорията автомобили SUV, хората излизаха и

...
Преди изобщо да възникне категорията автомобили SUV, хората излизаха и
Коментари Харесай

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Преди въобще да възникне категорията коли SUV, хората излизаха и се забавляваха с каране на коли в природата. В дните преди колите карането отвън пътя не беше прекомерно мъчно, в случай че просто яздите кон, само че с каруца беше доста по-сложно. Все отново пионери, търговци и други го направиха, демонстрирайки по какъв начин културата на минаване по пресечени пътеки датира доста преди модерния мотор с вътрешно горене.

С появяването на колите офроуд карането продължава с много забавление и наслаждение. Например такова с класиката като Tin Lizzie. Когато си помислите, че Ford Model T отвори опция за владение на автомобил за елементарните хора и че доста от тези хора е трябвало да стигнат до региони, където в най-хубавия случай пътищата са повече от неравни, това има смисъл. Америка и други страни бяха доста разнообразни, преди колите да станат нормални, с доста междуселски пътища от утъпкана пръст, направени тесни и много от тях подобаващи до тогава единствено за конна езда.



Хенри Форд разбираше това, тъй че построи Model T по този начин, че да се оправи с изискванията, пред които ще се изправят хората. Ако смятате, че модел T е внимателен, нежен автомобил, очевидно нямате съвсем никакъв опит с него. Да, той е извънредно елементарен спрямо днешните коли, само че Ford го направи необикновено устойчив и здрав. Моделът T беше същински работен кон по това време, теглещ тежки товари, возещ фамилии, и транспортиращ фермери до отдалечени места.



За да помогне за популяризирането на Model T в европейското му начало, Ford завладя един Бен Невис, най-високия планински връх във Англия. Колата е трябвало да пресече бездънен сняг, каменист терен, стръмни скатове и други подли условия, нещо, което е направила с релативно малко проблеми. Всичко това бе направено, с цел да потвърди, че новият Ford е кадърен и устойчив, давайки на средностатистическия английски жител транспортно средство, което може да съперничи на доста по-скъпи, първокласни коли, когато става дума за полза.

Като се има поради, че Model T заема съвсем една трета от автомобилния пазар на островната страна в границите на две години, този рекламен трик се е изплатил. Както евентуално сте си представяли, офроудът с Model T не е просто като потреблението на съвременен SUV. Няма задвижване на четирите колела, 35-цолови гуми за кални терени и така нататък Колата е лека, тъй че в случай че заседне, нормално елементарно може да се избута.



За необикновен комфорт при шофиране по пътеки в Tin Lizzie е мъчно да се приказва. Кабината е отворена, тъй че се покривате с прахуляк или тиня. С опростено шаси колата е като каране на дъска, което значи, че усещате всяка грапавина, тъй че може да сте признателни за модерните окачвания и тяхната степен на затихване. Все отново шофирането на Ford Model T не е толкоз елементарно, колкото шофирането на коли от края на 20-ти век, да не приказваме за тези, създадени през този век.

Ако в миналото имате опция да карате подобен автомобил, би трябвало да се възползвате от опцията. Това може да бъде смиряващо, само че изпълнено с учене прекарване, което ви дава оценка за това до каква степен са стигнали автомобилните технологии през последните 100 години. Фактът, че хората са съумели да се оправят със сложноста на офроуда, до момента в който минават по неравни пътеки, е доказателство за техните шофьорски умения тогава.

Докато шофирането на Ford Model T по неравна пътека преди 100 години може да е било по-скоро нужда, за запалянковците през днешния ден това е по-скоро предизвикателство. Отчасти е нещо, направено за фукане, тъй като в случай че можете да прекарате „ Тенекиената Лизи “ през избран регион, където други водачи не могат да го създадат и с съвременен джип, вие явно сте по-квалифициран. Има и факторът оригиналност, както и желанието да се усети връзка с метода, по който хората са живели преди време.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР