На лекарите можем да разчитаме не само да ни спасят

...
На лекарите можем да разчитаме не само да ни спасят
Коментари Харесай

Да извадиш 23 контактни лещи от окото на човек

На лекарите можем да разчитаме освен да ни спасят живота, само че и да ни опишат някоя и друга любопитна история от работата си с пациентите.
 Турция и историята на дамата, от която лекарите вадят 158 предмета от корема
Да ти извадят 158 железни предмета от корема

Истинска история от Турция

Една такава история не ни споделя, а напряко ни демонстрира доктор Катарина Куртеева, която е офталмолог в Съединени американски щати. В нейно видео в TikTok можем да забележим по какъв начин тя отстранява няколко контактни лещи отдолу под клепача на пациентка, която явно е забравяла да ги смъква постоянно.

По думите на лекарката пациентката е я посетила с недоволства от болежка в очите и замъглено зрение. За премахването на контактните лещи на Куртеева ѝ се е наложило да употребява хирургическо устройство. Цели 23 лещи е извадила тя и споделя, че те са били залепени една за друга и са престояли под клепача в продължение на цялостен месец.
A rare occasion when someone " forgot " to remove contact lenses at night and kept on putting a new one in every morning. 23 days in a row!!! I got to deliver the contact lens bunch yesterday in my clinic.
Пациентката от своя страна е била объркана и споделя, че не знае по какъв начин може да е не запомнила толкоз доста контактни лещи в очите си. Опитната доктор Катарина Куртеева обаче има отговор на тази тайнственост.

Тя изяснява, че защото контактните лещи се носят в продължение на доста години (обикновено сред 20 и 30 години) роговицата ни, която е най-чувствителната част на окото, губи чувствителността си. Това всъщност е защитна функционалност и то изцяло разумна. В противоположен случай в действителност бихме се тормозили от носенето всекидневно на контактни лещи, въпреки всичко те са непознато тяло в окото ни.

С времето " джобът на горния клепач става в действителност бездънен ", прецизира още доктор Куртеева и споделя, че в съответния случай контактните лещи са съумели да се скрият като купчина палачинки, дълбоко в минимум сензитивната част на окото.

Лекарката признава също, че историята на пациентката ѝ е рядка, само че я употребява, с цел да обясни на хората по какъв начин вярно да носят контактните си лещи, написа People. За да избегнем раздразнения и проблеми с очите, добре е да свикнем да слагаме и смъкваме лещите си с всяко миене на зъбите - както заран, по този начин и вечер.
 Анестезия, пеницилин, нитроглицерин, противозачатъчни, диазепам - пет медикаменти, които трансформираха света
5 медикаменти, които трансформираха света

И какво се обърка

А по отношение на възобновяване на пациентката доктор Куртеева споделя, че то е било бързо и дамата към този момент се е върнала към всекидневието си. Освен това с неспокойствие още веднъж ще постави лещи. Стига единствено към този момент да се сеща да си ги смъква, бихме напомнили ние.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР