На фронта и в определени региони, сред които и незаконно

...
На фронта и в определени региони, сред които и незаконно
Коментари Харесай

Кой иска да бъде президент на Русия?

На фронта и в избрани райони, измежду които и нелегално анексираният Крим, руснаците към този момент упражниха правото си на глас. Освен Владимир Путин, в конкуренцията за Кремъл, вземат участие още трима души. Ето кои са всички претенденти, по реда, вписани в бюлетината.

В Донецката национална република, която е част от Русия, след незачитан от Запада референдум, към този момент гласоподават за президент на страната. Официално, изборите са планувани в дните 15-17 март, само че има опция и за ранно гласоподаване. Предполага се, че изходът е превдварително решен и Владимир Путин ще завоюва безапелационно, в бюлетината са вписани още трима души.

Първи в бюлетината е Владислав Даванков - най-младият от претендентите, на 40 години. Издигнат е от партията " Нови Хора ". С демократични възгледи и дава обещание първото, което ще направи, да е анулация на част от законите, признати след началото на войната с Украйна. От 2021 година е народен представител, един от заместник- ръководителите на Думата.

" Не бива да заковаваме вратата на нашата страна отвътре. Имаме си задоволително проблеми И във външната политика. И да се затваряме - съгласно мен, е неверна тактика ", сподели Владислав Даванков, " Новие люди ".

Той е и единственият кандидат-президент на Русия, който реагира на гибелта на Алексей Навални, като написа в обществените мрежи, че гибелта на " млади и и мощни хора " в съветските затвори е " покруса ".

Номер две в бюлетината е Владимир Путин . Начело на Русия от 20 години - като президент или министър председател. След смяна в Конституцията, инициирана от него, може да продължи да ръководи страната до 2036 година. Според анализатори, успеха му е обезпечена, само че всичко под 70% ще се счита за отчаяние.

" Както знаете, предричаха ни крах, неуспех, провал. Че под натиска на глобите ще отстъпим, ще се предадем, ще се разпаднем. Иска ми се да покажа известен жест - няма да го върша, тук има доста дами (аплодисменти). Нищо няма да им се получи ", уточни Владимир Путин, президент на Русия.

Западните страни го дефинират като деспот, той обаче твърди, че не желае Западът да му диктува по какъв начин да ръководи.

Леонид Слуцки - водач на Либерално-демократическата партия на Русия е третият претендент. Има пет депутатски мандата, за последно е определен през 2021. Председател на Комисията по интернационалните въпроси в Думата. Първият, който беше позволен до конкуренцията за Кремъл. Дълго време е бил началник на делегацията на Русия в Парламентарната асамблея на съвета на Европа.

" Специалната военна интервенция и успеха са основната цел, задача и приоритет на всеки. На всеки, който по моя апел е застанал един до друг - за Русия, за хубавичко концепция на управлението на страната, за народа и за победат! ", счита Леонид Слуцки, ЛДПР.

Няма да лишавам от гласовете на Владимир Владимирович, сподели Слуцки, и предвижда, че актуалният държавен глава ще завоюва с огромна преднина.

Последен в бюлетината е Николай Харитонов - народен представител от 30 години. Кандидатурата му е подкрепена от Комунистическа партия на РФ, в която членува. Отговаря за комисията за Далечния изток и Арктика. Той е най-възрастният участник в надпреварата- на 75 години. Участвал е в основаването на 92 закона. Обявен е за Герой на труда на РФ.

" Задачата на нашето министерство на защитата, на нашата войска е заложена тъкмо и ясно от нашия висш главнокомандващ - да завършат сполучливо специфичната военна интервенция, почнала преди две години ", съобщи Николай Харитонов, КПРФ.

Запален състезател и ловджия. По негова самодейност е образуван футболен тим към съветската Дума. Харитонов и Даванков са включени в санкционните описи на Европейски Съюз поради съветската инвазия в Украйна.

Нито един един от тримата - главен Путин, претенденти НЕ съдебна експертиза Е Обявил против войната. Даванков и Харитонов вземат участие в избори за президент за първи път. Путин и Слуцки към този момент имат опит. Данни на социологически изследвания, поръчани от Борис Надеждин - претендент недопуснат до вота, демонстрират че към 30 % от руснаците споделят, че още не са решили за кого ще гласоподават. А поддръжката за Путин е малко над 56 на 100.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР