Без изненади на президентските избори в Русия - Владимир Путин

...
Без изненади на президентските избори в Русия - Владимир Путин
Коментари Харесай

ЕС към Русия: Не признаваме резултата от вота в окупираните украински области

Без изненади на президентските избори в Русия - Владимир Путин завоюва нов 6-годишен мандат и се чака да остане на власт най-малко до 2030 година. За него са дали своят вот съвсем 88% от гласоподавателите - най-високата поддръжка в пост-съветската история на страната. Втори - с 4% е претендентът на Комунистическата партия Николай Харитонов.
Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите за външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че Брюксел не признава резултата от изборите в окупираните украински области. Става дума за Крим, Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска област. По думите му, вотът в Русия е минал на фона на репресии и обезпокоително нарушение на човешките права.



Преизбирането си Владимир Путин изтълкува като сигнал, че има поддръжка за войната в Украйна. И добави, че Алексей Навални е щял да бъде част от договорка със Запада за замяна на заложници.

Очакваният победител в един избор с предупреден резултат - Владимир Путин си обезпечи пети мандат. Ако изкара цялостния си 6-годишен мандат плюс още един, за който има теоретична опция, 71-годишният съветски президент ще се трансформира в най-дълго управлявалия Русия водач от 2 века насам - повече от Сталин и Екатерина Велика. Путин е отпред на страната от 1999 година

Руският държавен глава разгласи пред симпатизантите си, че рекордната изборна интензивност от 73% е сигнал към Запада, че наричната от него " специфична военна интервенция " има поддръжката на руснаците. И добави, че ще се търси метод да бъдат укрепени границите на наричаните от него " нови територии " - окупираните области в Украйна.



Според Путин, не е изключено да се стигне до пълномащабен спор сред Русия и НАТО, само че тогава светът ще бъде на крачка от Трета международна война.

" В наши дни няма нищо невероятно, само че на всички е ясно, че бихме се доближили единствено на крачка от Трета международна война. Не мисля, че някой има интерес това да се случва. Техни войски и в този момент участват в Украйна. Знаем го. Чуваме френска тирада, британска тирада. Това не води до нищо положително, първо за тях, тъй като техните хора умират. В последна сметка решението не е наше и в случай че някой желае да прикрива проблемите вътре в страната си с нападателна външна политика - това е добре прочут и постоянно употребен трик ", сподели Владимир Путин, президент на Русия.



Изборите в Русия са образец за либерален развой, сподели Путин - доста по-справедливи от тези в Съединените щати, където по думите му цената на един глас, подаден по пощата, е 10 $. Кой ще бъде идващият американски президент обаче, за него е без значение, добави съветският водач.

За първи път след гибелта на Алексей Навални, която дефинира като " тъжно събитие ", съветският президент загатна поименно най-яростния си критик.

" Това, което ще ви кажа, може и да ви изненада - няколко дни преди господин Навални да почине, бях осведомен, че има концепция да бъде част от договорка за замяна на пандизчии със Запада. Вярвате или не, още преди да чуя цяло изречение, отвърнах " склонен съм ". Уви - случи се каквото се случи. Имах единствено едно изискване - да го заменяем, само че в никакъв случай да не се връща назад ", акцентира Путин.

Съпругата на убития опозиционер - Юлия Навалная. Протестни акции на съветски опозиционери имаше в редица европейски столици.

" Няма несгода, която да не е направил, с цел да остане на власт " - по този начин Володимир Зеленски разяснява вота в Русия.

" Руският деспот за следващ път симулира избори. Всички знаят, че както доста пъти е ставало в историята, той е преситен с власт и прави всичко, с цел да ръководи вечно ", сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Съединените щати, Англия и Германия обявиха, че изборите не са били нито почтени, нито свободни, на фона на репресии и гласоподаване в окупирани украински територии. Поздравления за новия остарял президент на Русия пристигнаха от Китай, Куба, Венецуела, Никарагуа и Боливия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР