Владимир Путин остава на власт след като спечели президентските избори.

...
Владимир Путин остава на власт след като спечели президентските избори.
Коментари Харесай

Рекордна подкрепа и избирателна активност на изборите в Русия

Владимир Путин остава на власт откакто завоюва президентските избори. Избори, които демократичните страни дефинираха като - нито почтени, нито свободни.

За него са дали своят вот 87.2 на 100 от гласувалите. Резултати, които му разрешават да твърди, че разполага с огромната поддръжка на руснаците. А ето и по какъв начин порастват гласовете за него през годините. През 2018-та година той е имал 77,5%.

Всичко това и при увеличаваща се изборна интензивност.

Ето и по какъв начин са дали своят вот съветските жители в София: за Владимир Путин са подадени 1104 бюлетини, за Владислав Даванков - 516. Нямаме информация обаче какъв брой са невалидните бюлетини.

Малко след края на изборния ден, Владимир Путин приказва пред последователи и публицисти в щаба си в Москва. Той благодари на всички за поддръжката, съобщи, че има още доста работа, само че сподели, че всичко дадено ще бъде свършено.

По думите му, безапелационният резултат демонстрира на Запада, че руснаците застават зад водача си във връзка с войната в Украйна и добави, че ще се търсят разновидности за подсилване границите на наричаните от него " нови територии " - окупираните области в Украйна. Путин не изключи вероятността за пълномащабен спор сред Русия и НАТО.

" В наши дни няма нищо невероятно, само че на всички е ясно, че бихме се доближили единствено на крачка от Трета международна война. Не мисля, че някой има интерес това да се случва. Техни войски и в този момент участват в Украйна. Знаем го. Чуваме френска тирада, британска тирада. Това не води до нищо положително, първо за тях, тъй като техните хора умират. В последна сметка решението не е наше и в случай че някой желае да прикрива проблемите вътре в страната си с нападателна външна политика - това е добре прочут и постоянно употребен трик ", съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

За първи път от години, в отговор на журналистически въпрос, Владимир Путин загатна името на най-яркия си критик - починалия Алексей Навални, и назова гибелта му " тъжно събитие ".

" Това, което ще ви кажа, може и да ви изненада - няколко дни преди господин Навални да почине, бях осведомен, че има концепция да бъде част от договорка за замяна на пандизчии със Запада. Вярвате или не, още преди да чуя цяло изречение, отвърнах " склонен съм ". Уви - случи се каквото се случи. Имах единствено едно изискване - да го заменяем, само че в никакъв случай да не се връща назад ", сподели Путин.

Путин разяснява и символичната протестна акция " По обяд против Путин ".

" Доколкото разбирам, този апел не е имал никакъв резултат. Но това не е значимо. Важното, е, че някои повреждаха бюлетини. Това е неприятно. Защото в случай че самите вие не желаете да гласувате, или желаете да подкрепите някого, или да не гласувате за никого, тъй като не ви харесва - това е едно. Но да дойдете и да попречите на различен, който желае да взе участие, който извършва гражданския си дълг - това е неприятно, най-малкото недемократично! ", добави Владимир Путин.

Според съветския държавен глава, който в този момент ще ръководи до 2030 година, съветската народна власт е доста по-представителна, тъй като при американската гласовете по пощата могат да бъдат купени. Твърдение, което съгласно специалисти, не дава отговор на истината. Не са сюрпризирани от предизвестената победа и елементарните хора.

Ето какво споделиха някои руснаци:

" Нямаше претендент, който да ми подхожда. За това гласувах против всички. "

" Много се веселя! Ще живеем добре, с децата всичко ще е наред! "

" Най-важното е да има мир! Искаме цялата тази военна история да завърши. И несъмнено - в наша изгода! "

" Чакам войната да свърши! Иначе всичко си ми е наред! "

Петият мандат на Путин надали ще се разграничава доста от четвъртия, написа BBC. Но 87% показват консолидацията на съветския народ, демонстрират на елитите кой командва, и дават на спечелилия още по-голяма убеденост. А това не постоянно е добър знак, прибавя английската медия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР