В последния ден на парламента депутатите удължиха срока, в който

...
В последния ден на парламента депутатите удължиха срока, в който
Коментари Харесай

Хлебопроизводител: Това е абсурдно!

В последния ден на Народното събрание депутатите удължиха периода, в който Данък добавена стойност за хляба и брашното ще е 0%. Наложи се мярката да влезе в действие след серия от процедурни хватки. Депутатите взеха решение да вкарат и предел за надценки те на хляба в комерсиалната мрежа - до 15%.

" Ние сме признателни за решението, че въпреки всичко беше продължен срокът за нулевото Данък добавена стойност на хляба и брашното. По този метод ще можем да задържим цените. Ако се постановяваше това нещо да се случи през летния сезон, щеше да е шокиращо за всички, главно за хлебопроизводители те. Според нас това решение работи към този момент към 3 години. Още с премахването на ставката всички понижиха цените с към 20%. В момента пазарът е относително постоянен. Мярката работи и считаме, че ще работи и няма да има основни промени. Ако се наложи някаква смяна, това ще е нарастване на работната заплата ", съобщи ръководителят на РСХС - Бургас Димитър Людиев за " България заран ".

Той счита, че дребните производители не могат да си разрешат по-голяма надценка от 15%.

" Според нашите планове изгода има освен за производителите, само че и за потребителите. В нашия отрасъл конкуренцията е много сериозна от години и това ограничаване за 15% ще бъде годно единствено за огромните вериги. Малките търговци и самите хлебопроизводители не могат да си разрешат повече от 15% надценка, тъй като ще изгубят от клиентите си. При огромните производители надценката е над 30% ", добави Людиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му произвеждаме повече от нужната годишна продукция за страната, а реколтата е добра.

" Засега нашата информация е, че реколтата е добра, чакат се положителни индикатори, няма място за терзание. Украинското зърно мъчно може да влезе в България, тъй като условията за качеството са много по-високи. България е производител - произвеждаме към 6-7 пъти повече пшеница , в сравнение с е нужна за нашия пазар. Надяваме се да няма естествени катаклизми и да се запазят по този начин нещата ", сподели още Людиев.

Хлебопроизводителят е безапелационен, че цената на един козунак няма по какъв начин да е 100 лева, а естествената цена е от 4-5 лева

" 100 лева е един козунак, тъй като някой желае такава цена, а различен му я дава. Няма съображение един козунак да коства 100 лева, това е неуместно. Пекарна с първокласен козунак, изработен с качествени артикули, към 4-5 лева е естествената цена ", добави Людиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР