На фона на все по-сериозното възприемане на електрическата мобилност от

...
На фона на все по-сериозното възприемане на електрическата мобилност от
Коментари Харесай

MINI залага на електричеството. И от това няма нищо по-нормално

На фона на все по-сериозното разбиране на електрическата подвижност от автомобилните производители и обявената от огромна част от тях тотална отдаденост на концепцията за цялостна електрификация на моделното портфолио в напълно близко бъдещете, надали има по-нормална и обоснована от разсъдъка, само че и от сърцето, марка от MINI, за реализирането на тази амбициозна самодейност.

MINI слага силовото начало на цялостното трансформиране на марката към такава с напълно електрически модели със слогана BIG LOVE, като под него се сплотяват няколко ангажимента- към околната среда, към обществото и към клиентите на марката. За постигането им, от марката залагат на технологията и в частност тази на електрическата сила и дигитализацията.

Идеята за електрификацията на продуктите MINI е още по-ангажираща и предизвикателна, изключително като се има поради, че марката се намира на границата на цялостна промяна на портфолиото си като поколения. За реализирането й, от компанията обаче ще могат да разчитат на извънредно богат опит, насъбран през годините, и стартират с главната концепция на истинското Mini- да бъде оптимално, налично и дейно.

Според тактиката за електрификация на компанията-майка- BMW Group, MINI би трябвало да се трансформира в първата за групата напълно електрическа марка. За задачата MINI може да разчита освен на своите сили, само че и на любовта на своите клиенти и почитатели, които са измежду най-отдадените в автомобилната промишленост като цяло. На това "перо " залагат изцяло основателно от марката и дават обещание, че ще работят още по-тясно с потребителите и ще се вслушват в техните мнения, като обосновано дефинират MINI като марка с общество.

Любовта на клиентите и почитателите към MINI е дългогодишна и една от най-силните в промишлеността, само че и тя може да залинее, в случай че продуктите не са на нужното ниво- както софтуерно, по този начин и във връзка с опциите за персонализация, с които марката е по този начин известна.

За готовността на потребителите да възприемат концепцията за електрическото MINI на близкото бъдеще може да се съди и по пазарното показване на напълно електрическото за което от компанията споделят, че е надминало упованията за пазарното си показване с повече от 30 000 осъществени единици през тази година. Най-голямо търсене към електрическия автомобил има в Германия, където цифрата за 2021-а се приближава до 10 000 единици, а 60% от продажбите идват от страна на напълно нови за MINI клиенти.

Целта на MINI е цялостна електрификация на портфолиото към 2030 година. Марката ще стартира на пазара последният си нов модел с мотор с вътрешно горене до 2025 година, след което на пазара ще бъдат предлагани коли само и единствено с електрическо задвижване.

До 2027 година, 100% електрическите коли се чака да образуват най-малко 50% от всички продажби на MINI, а до началото на идващото десетилетие цялата продуктова гама на именитата марка ще бъде напълно електрическа.

От MINI анонсират също по този начин, че от 2023 година наследникът на Countryman ще се създава в завода на компанията майка в Лайпциг, като там той ще се сглобява както във версия с мотор с вътрешно горене, по този начин и в напълно електрически вид.

Електрически модели на MINI ще се създават също по този начин от 2023 година и в Китай вследствие на партньорството на BMW Group в страната с Great Wall Motor.

Успоредно с това от MINI анонсират, че портфолиото на марката ще бъде изцяло актуализирано и разширено. Следващи генерации ще получат емблемата MINI Hatch и версията Cabrio, за което от марката споделят, че е и най-продаваното кабрио в международен мащаб.

Компанията ще навлезе в нов сегмент- на компактните SAV (Sport Activity Vehicles) модели, с електрическо предложение, а Countryman ще порастне като габарити и новото му потомство ще бъде сравнимо с това на BMW X1.

По отношение на свободния пробег на своите бъдещи напълно електрически коли, от MINI разясняват, че те ще предложат самостоятелност в диапазона от 300 до 600 километра, като с максимален пробег ще бъде точно Countryman.

От MINI анонсират и любопитни детайлности за специфичните си планове, като и , за които споделят, че поетапно, до 2030-та година, също ще бъдат изпълнени както с мотор с вътрешно горене, по този начин и с напълно електрически задвижвания, до момента в който най-после бъдат напълно електрифицирани.

MINI анонсира, че бъдещите модели на марката няма да оферират това високо равнище на персонализация вид композиция "всичко-с-всичко ", познато сега, като компанията ще заложи на тактика с равнища на съоръжение, само че развита с всички преимущества, които предлага плануванаъа от компанията цялостна цифровизация на купето. От марката споделиха, че в близко бъдеще можем да чакаме извънредно забавни решения по тематиката "предно табло " с осъществени прожекционни решения върху особено създадени платнени повърхности.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР