На фона на продължаващо нарастване на случаите на COVID-19 в

...
На фона на продължаващо нарастване на случаите на COVID-19 в
Коментари Харесай

Очакват пик на четвъртата вълна от COVID-19 през август в Гърция

На фона на продължаващо повишаване на случаите на COVID-19 в Гърция здравните управляващи считат, че страната в действителност се намира в четвърта вълна на пандемията, написа в. "Катимерини ".
В допълнение към нарастването на случаите на заразяване, се следи и внезапен скок на показателя на предаване на вируса и на % позитивни проби, показва вестникът.
Експертите чакат вълната да се надигне още и през август да се записват по няколко хиляди нови случая дневно. Макар че сега вирусът визира огромен % от младежите, той може да засегне и тези на възраст 50 и повече години, които към момента не са се ваксинирали, предизвестяват експертите.
"Епидемията ще ескалира бързо и внезапно ", предизвести Никос Сипсас, професор по заразни заболявания в Атинския университет, и добави, че пикът на четвъртата вълна може да бъде някъде в средата и края на август.
"Разбира се, че не мога да върша прогнози, само че приказваме за доста хиляди случаи ", сподели Сипсас и означи, че през август "може да забележим и над 10 000 случая дневно ".
На този декор научната общественост и държавните представители не престават да предизвикват популацията да се имунизира. Обмисля се и разширение на имунизационната стратегия към деца на възраст над 12 години, написа "Катимерини ".
Според президента на Панелинистичната здравна организация Атанасиос Ексадактилос незабавно би трябвало да бъдат имунизирани сред 600 и 700 хиляди души на възраст над 50 години, които не са били ваксинирани досега, с цел да се избегне нов несъразмерен напън върху здравната система.
Националната организация за публично здраве заяви за открити нови 2938 случая на КОВИД-19, от които 1423 в Атика, 179 в Солун, 127 в Ираклио (Крит), 110 в Ретимно и 89 в Ахея.
Индексът на предаване на вируса е изчислен на 1.38, до момента в който преди две седмици бе 0.8.
Положителните проби през предходната седмица бяха 3.15 %, до момента в който предходните две седмици бяха надлежно 1.89 % и 1.1 %, показва "Катимерини ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР