На фона на избирателната активност, разликите се произвеждат от много

...
На фона на избирателната активност, разликите се произвеждат от много
Коментари Харесай

Социолог: Възможно е да се случи нещо с шестия участник в надпреварата

На фона на изборната интензивност, разликите се създават от доста дребен брой гласове. 4% са към 100 000 гласа. Подкрепата в София за Политическа партия е по-висока, а ГЕРБ има по-добри позиции в страната. Очаквам да се сближат резултатите сред първия и втория. Това сподели пред " Нова Нюз "   социологът Елена Дариева.

" Възможно е да се случи нещо с шестия участник в конкуренцията за влизане в Народното събрание, както и да се стопи разликата сред първите две партии. При паралелното броене първо идват най-малките секции, в които картината е една. Големите софийските региони идват по-късно, там гласовете са повече, а електоралните желания се разграничават. Местните избори лимитират съдружните тактики, партиите не желаят да изгубят гласоподаватели. Хората са разочаровани от безплодността на Народното събрание. Вариантите са три - по-малко евентуалните са държавно управление на малцинството и " хартиена коалиция ", а по-вероятният - необятно програмно държавно управление с евроатлантически цели ", разяснява тя.

Политологът Росен Стоянов счита, че следват няколко неща. " ЦИК ще изнесе финални резултати, до тогава всичко ще е в областта на прогнозите. Радев съобщи, че няма да бави и ще стартира образуване на парламент. Символно ще бъде какъв брой бързо ще изберат ръководител на Народно събрание, с цел да вземат депутатите властта в своите ръце, допустимо е да се образува Финансовата комисия сано, с цел да се внесе бързо бюджетът. Бързо ще стартират и договаряния, с цел да стане ясно по какъв начин ще се ръководи страната - с кабинет на малцинството или необятна коалиция ", съобщи той.

По думите му както национални цели, по този начин и партийни ползи ще бъдат тематика на диалози. " Преди се надявахме на коалиция на единодушието и се получи коалиция на компромиса, а в този момент би трябвало да има коалиция на сговора. Избирателите няма да простят невъзможността на политиците да осъществят държавно управление. Тенденцията към радикализиране обира недоволния избор. Възможно е националистическата партия " Възраждане " да стане структуроопределяща или втора по мощ ", уточни Стоянов.

Той предвижда, че през есента ще има два референдума, а това ще принуди всеки да заеме страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР