На днешното пленарно заседание министърът на финансите Асен Василев се

...
На днешното пленарно заседание министърът на финансите Асен Василев се
Коментари Харесай

Асен Василев към ДПС: Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт

На днешното пленарно съвещание министърът на финансите Асен Василев се обърна към Движение за права и свободи. Вицепремиерът се закани, че този разговор няма по какъв начин да продължи, както и „ безпардонното и безогледно крадене “, написа.

„ 32 години Движение за права и свободи е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са гласоподавателите на Движение за права и свободи. За сметка на това, едни от най-богатите хора в страната са членове на партията. Ние не се борим против хората, които живеят в регионите, гласуващи за вас. Ние се борим против хората, чиито банкови сметки вие цялостните с метода си на ръководство, със подмолните си сделки и с по този начин прословутия разговор, който проповядвате “, сподели Василев.

Според него разговорът „ не е за добруването на българските жители “.
„ Този разговор е за това по какъв начин да се краде безогледно. Ето ви вест – няма да продължи! В подобен разговор няма да влезем с никой. Вие говорите с вяра за нашето престояване на политическия терен, с вяра, че ние сме нещо краткотрайно, което ще отмине. Ето ви още една вест – няма да отмине. Това е началото на една смяна, което българското общество изиска и която ще желае по площадите всеки ден, до момента в който тя не се случи. Независимо от опитите да се образуват изкуствени болшинства, които са безпринципни и имат за цел да продължат всички схеми, които започнахме да стопираме. Знам, че доста ви пречим, ще продължим да ви пречим, без значение дали сме на власт, или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме страната назад по всевъзможен начин на парламентаризма “, сподели той.

„ Г-н Карадайъ, доста деликатно слушах вашето изявление.
Вие казахте, че дебатът не е за господин Минчев, а за политическата обстановка в страната. Не желая да пребивавам в страна, в която дебатът за ръководителя на Народно събрание не е за индивида, който ще вземе този пост. Дебатът за ръководителя е и би трябвало да бъде за това кой е най-достоен да води този парламент. В момента, до който постовете са функционалност на хора, които не участват в това Народно заседание, България няма да бъде свободна от точна тази мафия, за която вие говорите. Kазахте, че ние сме създали апел за политическо и етническо опълчване. Не, господин Карадайъ, нашият апел е за опълчване на компаниите и хората, които грабят тази страна. Независимо от тяхната етническа принадлежност “, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР