На днешния ден преди 34 години считаният от мнозина за

...
На днешния ден преди 34 години считаният от мнозина за
Коментари Харесай

На този ден преди преди 34 години Майкъл Джордан променя историята на НБА

На днешния ден преди 34 години считаният от мнозина за най-велик баскетболист в историята Майкъл Джордан слага един от най-стойностните си върхове. На 20 април 1934 година Въздушния отбелязва рекордните за плейофите на НБА 63 точки в мач №2 от плейофната серия от първия кръг в Източната конференция сред Бостън Селтикс и Чикаго Булс в Boston Garden. " Келтите " надвиват със 135:131 след две продължения, само че дуелът остава в историята, където Джордан изпраща и върха на Елгин Бейлър от 61 точки в мач от плейофите. Бейлър реализира това още веднъж в Бостън, само че с екипа на Лос Анджелис Лейкърс - в мач №5 от финала на НБА през 1962 година. " Езерняците " печелят със 126:121.


При невероятното си показване против Бостън Джордан прави 22 сполучливи стрелби от игра (от 41 опита) и е 19-21 от линията за наказателни удари.

След края на мача друга огромна легенда - Лари Бърд от Бостън Селтикс, споделя, поклащайки глава: " Това беше Господ, дегизиран като Майкъл Джордан ".

Бостън в последна сметка отстрани " Биковете " с 3:0 победи. В Мач №1, който " Келтите " печелят със 123:104, Джордан вкарва 49 точки.

СТАТИСТИКАТА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР