На днешния 6 януари пред паметника на Христо Ботев в

...
На днешния 6 януари пред паметника на Христо Ботев в
Коментари Харесай

Пловдивчани честваха 176-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

На днешния 6 януари пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив, пловдивчани честваха 176-тата годишнина от рождението на поета-революционер. Ритуалът, включващвоенна гала, публично слово и полагане на венци и цветя,се провежда обичайно от Община Пловдив, с присъединяване на почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, внушителен взвод и венценосци, комитет „ Родолюбие “ и членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса.

Строят одобри генерал-майор Явор Матеев - пълководец на " Съвместното командване на специфичните интервенции “ и пълководец на пловдивския гарнизон.

Слово за делото и живота на великия българин произнесед-р Ахавни Кеворкян – ръководител на Дружество на писателите вПловдив. Водещ бе актрисата от Драматичен спектакъл Пловдив Мария Генчева, който даде началото на честването с декламация на стихотворението „ До моето първо либе “ от Христо Ботев.

На церемонията участваха кметътКостадин Димитров, регионалният шеф на област Пловдив Илия Зюмбилев, генерал-майор Явор Матеев - пълководец на " Съвместното командване на специфичните интервенции “ и командващ Пловдивския гарнизон, ръководителят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов, заместник-кметове,общински съветници, ПФК " Ботев " Пловдив и фенклуба на тима, представители на общинската и районните администрации, политически партии и публични организации, медии и жители.

Церемонията приключи полагане на венци и цветя на паметника и осъществяване на Химна на Република България и “Ботев Марш ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР