На днешния 15 ноември се очаква населението на Земята да

...
На днешния 15 ноември се очаква населението на Земята да
Коментари Харесай

Светът е в очакване на 8-милиардния си жител

На днешния 15 ноември се чака популацията на Земята да доближи 8 милиарда души. До този исторически миг остават по-малко от 24 часа и Организация на обединените нации стартира отброяването им.
Безпрецедентният напредък се дължи на последователното увеличение на продължителността на човешкия живот. Това става допустимо поради усъвършенствания в публичното здраве, храненето, персоналната хигиена и медицината.
Прогнозите за идващия един милиард са, че прирастът ще се забави спрямо предходния интервал. За последния милиард ни трябваха 12 години, до момента в който идващият ще отнеме 15 години - до 2037 година
До 2050 година над половината от прираста в популацията на планетата ще се дължи на осем страни - Демократична република Конго, Египет, Етиопия, Нигерия, Пакистан, Филипините, Танзания и Индия. В един миг на 2023 година Индия ще задмине Китай и ще заеме първото място с най-многолюдно население на света.
В момента Индия е малко над 1,39 милиарда души - четири пъти повече от Съединени американски щати. В Китай живеят 1,41 милиарда Но всеки ден в Индия се раждат 86 000 бебета, до момента в който в Китай са 49 400. Така Индия ще стане страната с най-голямо население на планетата следващата година, а през 2060 година ще е 1,65 милиарда души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР