На днешната заключителна пресконференция на БК Балкан кметът на Ботевград

...
На днешната заключителна пресконференция на БК Балкан кметът на Ботевград
Коментари Харесай

Балкан има готова кандидатура за президент на БФБ

На днешната заключителна конференция на БК Балкан кметът на Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че клубът разполага с кандидатура за президент на Българската федерация по баскетбол на идното следващата година отчетно-изборно заседание на БФБ. Ето какво сподели той:

" Общото заседание на БФБ избира Управителния съвет на федерацията. То се господства от хора, живеещи в София. Като споделям господства, това значи над 50 %. А това не е добър баланс.

Догодина следва Общо заседание на БФБ, т.е. отчетно-изборно заседание. От доста години Балкан няма представител в Управителния съвет, а е явно за всички, че той е един от водещите клубове, с дългогодишни обичаи, и е редно да има представител в управлението на федерацията.

Нещо повече, дори смятам, че ние ще предлагаме и лице, което да стане президент на БФБ. Към днешна дата мога да заявя, че имаме такава кандидатура. Разбира се, това са наши планове, които могат да се осъществят или да не се осъществят. Но при всички положения ще предложим най-малкото да имаме член на УС.

Надявам се и другите водещи клубове в България да имат своето съответно наличие в УС на БФБ. Защото това решение за метода на преустановяване на шампионата беше мощно повлияно от тима, който с изключение на несъмнено лоби има даже двама представители в Управителния съвет. "

https://botevgrad.com/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР