На днешната дата преди 52 години в Париж се ражда

...
На днешната дата преди 52 години в Париж се ражда
Коментари Харесай

Венсан Касел - любимото лошо момче на 52

На днешната дата преди 52 години в Париж се ражда Венсан Касел - неприятното момче на актуалното френско кино, което съумя да сложи Холивуд в краката си.

Бащата на Венсан е артист, а майка му журналистка. Родителите му се развеждат, когато той е едвам на 14. Тийнейджърът остава да живее с татко си, заради което огромна част от юношеството му минава зад театралните кулиси и на снимачната площадка.

Баща му Жан-Пиер обаче мъчно съвместява грижите за младеж с актьорската игра и заради това взема решение да прати сина си в интернат. Младият Венсан не е вдъхновен от решението на татко си и бяга от няколко пансиона в символ на митинг. Като е безапелационен, че единственото, което е научил от престоя си в този вид заведения, е " в никакъв случай да не записва детето си в интернат ".

Учи и в цирково учебно заведение, където учи акробатика. Категоричен е, че наученото доста му е помогнало на снимачната площадка.

Пробива си в киното прави през 1991 година с кино лентата " Ключовете от парадайса " на режисьора Филип де Брока. Веднага по-късно става прочут с ролята на Винц във кино лентата на Матийо Касовиц – " Омраза ". За тази роля Венсан Касел е номиниран за премия " Сезар " в две категории - най-хубав дебют в киното и най-хубав артист.

Започва да се снима в огромни продукции през 2000 година с филмите „ Братството на вълците “ на режисьора Кристоф Ган и „ Пурпурните реки “, където още веднъж работи с режисьора Матийо Касовиц.

През 2004 година се снима в " Бандата на Оушън 2 ", а през 2007 година в " Бандата на Оушън 3 ". През 2008 година Венсан Касел влиза в облика на именития разбойник Жак Месрин в двата биографични кино лентата на режисьора Жан Франсоа Риши – " Месрин: Инстинкт за гибел " ` и " Месрин: Обществен зложелател №1 ". Тази роля му носи премия " Сезар " за най-хубав артист, а Жан Франсоа Риши също е почетен със " Сезар " за постановка.

Актьорската кариера донася на Венсан освен самопризнание, популярност и благосъстояние, само че го среща и с първата му брачна половинка Моника Белучи, за която самият Венсан споделя, че е първата му същинска обич. Самият артист признава, че преди Моника не е бил човек на сериозното обвързване и връзките му са били много мимолетни, като даже разкрива, че не се е задържал с някоя жена повече от четири месеца.

Началото на края на ергенския живот на Венсан Касел се слага през1996 година. С бъдещата си годеница и икона на италианското кино артистът се среща на фотосите на кино лентата " Апартаментът ". Противно на битуващото изказване Венсан и Моника не се влюбват от пръв взор.

Касел считал Белучи за " следващата манекенка, опитваща се да пробие в киното благодарение на гърдите си ". Моника пък решила, че Венсан е надменен и надут. Въпреки това любовната история, заложена в сюжета на " Апартаментът ", трансформирала мнението на актьорите. Две-три целувки пред камерата били задоволителни, с цел да се трансформира антипатията в благосклонност.

Двамата се женят три години по-късно. Имат две деца и брак, който не се вписва в общоприетите разбирания. Защо ли? Защото през по-голямата част от времето двамата са разграничени. Не единствено поради работни задължения, само че и тъй като Венсан желае да живее във Франция, а Моника гравитира сред Рим и Лондон, а любовта посред им очевидно не е задоволителен тласък да се срещнат и устроят някъде по средата.

Твърди се, че даже след сватбата всеки се прибрал в личния си апартамент – единият в Париж, а другият в Рим. Ситуацията не се трансформира, даже когато на бял свят се появяват двете им дъщери.

Венсан Касел и Моника Белучи се развеждат през 2013 година. Официалната причина за края на брака им не е известна, само че преди месеци Касел съобщи, че Моника постоянно ще остане скъпа на сърцето му.

" Никога не бих наранил Моника. Уважавам я. Ако се нуждае от мен, ще отида с нея на другия завършек на света ", показа артистът.

Касел таи топли усеща към някогашната си възлюбена, само че към този момент име нова обичана – тя е смугла, красива и с 30 години по-млада от него. Разликата във възрастта не тормози Касел и не го стопира този август да мине под венчилото с хубавицата на име Тина Кунаки, доказайки, че в никакъв случай не е късно да намериш любовта.

" Мислех си, че откакто съм бил женен и имам две деца, съм изживял това, което е трябвало, и в този момент ми се поставя да съм самичък. Наслаждавах се на свободата си известно време, само че в един миг осъзнах, че животът ми е празен. Нямах проекти да излизам с някого. Просто се случи. Не избираш в кого да се влюбиш, признава Касел в изявление. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР