На Джок Полфрийман може да му бъде издаден пасаван и

...
На Джок Полфрийман може да му бъде издаден пасаван и
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Стриктно трябва да зачитаме правото

На Джок Полфрийман може да му бъде публикуван пасаван и с него да напусне страната. Решението за това обаче би трябвало да вземе Главна дирекция " Български документи за идентичност ". Това стана ясно от думите на правосъдния министър Данаил Кирилов. Той въпреки всичко посочи, че до този миг не му е известно да са издавани на Полфрийман документи за идентичност. По думите му по случая би трябвало прецизно да се зачита правото, без значение дали решението на съда е законосъобразно.

" Стриктно би трябвало да зачитаме правото. Без значение решението законосъобразно ли е, сложено ли е от легален състав, правосъдният акт е правосъден акт. Въпросът не е за правдивост, няма право страната да лимитира свободното напредване на който и да е жител. Може да е с изопачен правосъден акт, само че сега не изтърпява наказване отнемане от независимост ", изясни Данаил Кирилов.
Той разяснява и настояването на прокуратурата за обновяване на делото, като уточни, че поради случаи като този се отваря въпросът и за ремонти в закона.

„ Прокуратурата има юридически интерес да желае обновяване на това произвеждане, въпреки да съм уверен, че този тип каузи се вземат решение двуинстанционно и касационното им обжалване е неприемливо. Този спор сочи, че би трябвало да разясняваме промени на Наказателно-процесуален кодекс по отношение на статута на тези правосъдни актове. Редно е законодателят категорично да дефинира типа на акта и да допусне по-висок инстанционен надзор ", сподели правосъдният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР