На брифинг на СДВР Антон Златанов, заместник-директор на Столична дирекция

...
На брифинг на СДВР Антон Златанов, заместник-директор на Столична дирекция
Коментари Харесай

СДВР: 8 лица са задържани на осмия ден от протестите

На брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи ( Столична дирекция на вътрешните работи ), разяснява митинг ите, които към този момент повече от седмица се разиграват в центъра на София. Той посочи, че няма нито един полицейски чиновник, който да почива сега, работят при много тежки условия и се оправят чудесно.

Той добави, че при оформянето на нападателни групи чиновниците на реда подкрепиха да няма спомагателна ескалация на напрежението. 

Златанов е безапелационен, че униформените реагират съответно и от Столична дирекция на вътрешните работи показват поздравления за това, че всичко минава безпрепятствено.

Златанов съобщи, че през осмия ден на митинг а са арестувани 8 лица, в двама от които е имало наркотични субстанции, а в останалите шест - спрейове, боксове и пиротехнически произведения.

От Столична дирекция на вътрешните работи приканват жителите да спомагат на полицията и да се разграничават от нападателните групи измежду тях. Огромна част от тях си потеглят към 21-22 часа и имено тогава картинката на площада се трансформира, образуват се нападателни групи, някои от тях са използвали алкохол и други субстанции и стартира ескалация на напрежението, посочи още зам.-директорът. 

Той се обърна към всички митинг иращи със следното: Умолявам всички, които участват на митинг ите, когато се стъмни - приберете се у дома, с цел да дойдете още веднъж на идващия ден. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР