На бързи обороти“ програма Хоризонт“ представя акцентите в международната политика,

...
На бързи обороти“ програма Хоризонт“ представя акцентите в международната политика,
Коментари Харесай

Ваксинацията, възстановяването, Донбас, бежанската криза и други акценти от седмицата

„ На бързи обороти “ стратегия „ Хоризонт “ показва акцентите в интернационалната политика, които приковаха вниманието на света през изминаващата седмица:
Ваксинация на деца преди идната образователна година?

Компаниите " Пфайзер " и " Бионтех " оповестиха в сряда цялостен триумф на тестванията на своята ваксина против Covid-19 при децата от 12 до 15-годишна възраст.

Ваксината се е посочила безвредна и 100 % ефикасна измежду 2 260 участници в изследването в Съединените щати.

До няколко седмици двете компании ще подадат заявление до американския регулатор за всеобщо използване на препарата. Властите в Израел оповестиха, че ще изчакат мнението на американската Агенция по медикаментите и храните и незабавно ще стартират да ваксинират подрастващите в своята страна.

Инициатива за световен пакт против пандемии

24-ма държавни водачи излязоха при започване на седмицата с намерено писмо в няколко водещи европейски всекидневника с апел за световен пакт против актуалната и бъдещи пандемии.

" Въпросът не е дали, а по кое време ще настъпи идната пандемия. Така че би трябвало да сме готови и да не губим време. Чрез този контракт ще изградим повсеместен метод за по-добро прогнозиране, предварителна защита и реакция при пандемии, " изясни един от подписалите писмото - ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Според него и останалите създатели на проекта " имунизацията е световно публично богатство " и постанова " повсеместен и еднакъв достъп до безвредни, ефикасни и евтини ваксини и медикаменти ". Сред 24-те подписа обаче липсват подписите на водачите на Съединените щати, Китай, Индия, Русия.

Произходът на вируса остава неразбираем

" Получихме достъп до доста данни в доста разнообразни аспекти, само че, несъмнено, има аспекти, в които се  оказа мъчно да достигнем до първичните данни. Разбира се, имаше много политически напън от всички страни, отвън Китай също, " призна ръководителят на задача в Ухан, която трябваше да изследва произхода на ковид, Петер Бен Ембарек. На този стадий сътрудниците му могат единствено да класират теориите по възможност. Най-невероятна наподобява тезата, че вирусът се е " изплъзнал " от китайска лаборатория. Най-вероятната - че е минал от прилепи върху други животни и от тях - на хората.

" Това е единствено началото - ние единствено одраскахме повърхността на този комплициран проблем. За да задълбаем повече е належащо доста в допълнение изследване ", сподели още Ембарек.

Още за имунизациите, за фирмите „ Бионтех “ и „ АстраЗенека “,  чийто препарат и сега не се употребява в някои страни по отношение на " редки, само че доста тежки " тромбоемболични случаи,  за реакцията на Европейската организация по медикаментите и за политическото напрежение в разнообразни европейски страни, за страхове от нова война в Донбас и са обстановката в Сирия ще научите, в случай че чуете звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР