на АМ Струма, но някои от неволните участници в катастрофата

...
на АМ Струма, но някои от неволните участници в катастрофата
Коментари Харесай

Трагедията на Струма: Двама пътници-герои спасяват няколко души от сигурна смърт

на Автомагистрала " Струма ", само че някои от неволните участници в злополуката оцеляха. А македонски малките екрани разкриха повече детайлности по какъв начин е станало това.

Оказа се, че двама годеници са се избавили. Тяхната история беше разказана от телевизия " Алсат ". Мъжът, на име Лулезим Сюлеймани, е героят в тази ситуация - тъй като не е бил задремал. Така, когато става злополуката, той е съумял да реагира по-бързо - счупил е един от страничните прозорци и се е измъкнал, като е съумял да извади и годеницата си Медин. Тя е с два счупени крайници и в случай че не е бил Лулезим, евентуално е щяла да бъде една от жертвите, защото е била и заспала.
Лекари от " Пирогов ": Пострадалите са нормализирани, предстоят още интервенции
Всички пациенти при нас, които са потърпевши при злополуката на „ Струма ”, са в устойчиво положение и няма заплаха за живот...

Освен годеницата си, Лулезим оказал помощ на още петима души да избегнат гибелта. Помагал му е различен мъж - Охран Алити. Орхан оказва помощ, въпреки самият той да е със строшен крайник, откакто скача през задния прозорец на преобърналия се рейс, който съумява да разбие. В пламъците обаче умира синът му Висар. Всички избавени са настанени в " Пирогов " и за тях се поставят медицински грижи.

" Не знам, спях и внезапно чух пасажерите да плачат и викат. Лулезим счупи стъклото и не знам по какъв начин се измъкнахме. Когато видях, че е отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният пушек беше като гърмеж на бомба. Всички спяхме, беше към два през нощта. Чух деца да плачат, имаше доста деца ", спомня си Медин.

Братът на Охран приказва пред телевизия Tetova1 и споделя, че Орхан му споделил, че за малко не бил затрит от минаваща по пътя кола. Тя не е спряла, въпреки да е било очевидно какво се случва с автобуса.

В нещастието оцелява и 16-годишната Зулейха. Баща ѝ Аднан Яшаровски споделя пред BBC, че щерка му се е обадила да му заяви, че е оживяла след зверската злополука. Сега той е в София с цел да я посети в болничното заведение.
Трагични произшествия с рейсове, потопили България в тъга (СНИМКИ)
Няколко са трагичните произшествия с рейсове, взели десетки жертви и потопили България в тъга през последните две десетилетия. Неизменн...

" Тя плачеше. Ръцете ѝ бяха изгорени, само че другояче е добре. Не сподели доста, плачеше и беше в потрес ", сподели той пред болничното заведение.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР