На 93-годишна възраст ни напусна инж. Иван Пехливанов - дългогодишен

...
На 93-годишна възраст ни напусна инж. Иван Пехливанов - дългогодишен
Коментари Харесай

Отиде си инж. Иван Пехливанов

На 93-годишна възраст ни напусна инж. Иван Пехливанов - дълготраен ръководител на Българската индустриална стопанска асоциация (БИСА), през днешния ден Българска стопанска камара, оповестиха от камарата.
Инж. Иван Пехливанов слага основите на днешната БСК и реализира признанието й на национално и интернационално равнище. През 1980 година става заместник-председател на Българска индустриална стопанска асоциация, а от 1986 до 1990 година е неин ръководител. Той освен бе " Свидетел на историята " (това е заглавието на известната му книга), само че и неин основател в най-динамичните години, пишат от БСК.
Пехливанов е роден на 26 юни 1926 година в ямболското село Воден. През 1951 година приключва Висшия машинно-електротехнически институт в София. Започва работа като конструктор, а след това е архитект. Известно време е основен експерт в Комитета по индустрията, шеф на проектантския институт " Машелектропроект " и общоприет шеф на научно-производствено обединяване " Технология на металите ". През 1968 година става заместник-министър на машиностроенето, а по-късно и ръководител на Комитета по леене и пластична обработка на металите. Над две години е ръководител на Централния кооперативен съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР