На 9-ти ноември, жителите на град Славяново – община Плевен

...
На 9-ти ноември, жителите на град Славяново – община Плевен
Коментари Харесай

Жителите на Славяново ще блокират утре републикански път, преминаващ през града

На 9-ти ноември, жителите на град Славяново – община Плевен ще блокират Път III-3402, който свързва град Пордим със село Коиловци, преминавайки през Славяново.

Причина е недоволството на локалните хора от положението на пътя, който не е ремонтиран от 35 години.

За Дарик радио кметът на град Славяново Румен Моцев сподели:

„ Протестът ще се организира на пътя на АПИ, който свързва град Пордим със село Коиловци и който е в окаяно положение, а е най-натоварения път в региона. Дори, когато стават произшествия на пътя София – Русе, целият трафик се отбива и минава през нас. В районана пътя в Славяново живеят към 100 души и къщите им към този момент са нацепени. Пътят е дупка до дупка и не е ремонтиран от 35 години “.

Относно реакцията на институциите по отношение на казуса, кметът на Славяново сподели:

„ За трите години откогато съм кмет, единствено до Папата не съм писал. Информирал съм с писма безусловно всичките институции, само че с цел да стигнем до тук... “.

Протестът ще стартира 7:00 часа на 9-ти ноември – сряда на пътя Пордим – Коиловци, в сектора, който минава през град Славяново.

„ Протестът ще е кротичък. В него ще излязат жителите на Славяново и ще затворим пътя до 10:00 часа. Движението ще бъде блокирано, само че ще се пропущат коли за спешна помощ, пожарна и полиция “, посочи кметът Румен Моцев.

Той добави, че в случай че няма резултат от митинга следва провеждането му посредством затваряне на Главния път София - Русе.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР