На 81 години почина известният германски политик Волфганг Шойбле.Eмблематичната фигура

...
На 81 години почина известният германски политик Волфганг Шойбле.Eмблематичната фигура
Коментари Харесай

Почина известен германски политик

На 81 години умря известният немски политик Волфганг Шойбле.

Eмблематичната фигура на Християндемократическия съюз (ХДС) е умрял в съня си, оповестява вестник " Билд ".

Шойбле е изтъкнат общественик и една от най-важните фигури в немския политически живот през последните 30 години, като ръководител на Бундестага, както и министър при канцлерите Хелмут Кол и Ангела Меркел. Шойбле изигра основна роля за обединяването на Германия през 1990 година

Шойбле, който беше част от Бундестага повече от 50 години, има четири деца и четирима внуци.

Политическата му кариера стартира още през 1969 година, а три години по-късно е определен в Бундестага, като печели място в изборния регион в Офенбург.



Министерската му кариера стартира през 1984 година, когато канцлерът Хелмут Кол го назначава за министър по специфичните въпроси, отбелязва БГНЕС. През 1989 година Шойбле е назначен за министър на вътрешните работи и управлява договарянията за обединяване от името на Федерална република Германия.

По време на мандата си като министър на вътрешните работи, Шойбле е един от най-популярните политици в Германия и постоянно е споменаван като вероятен предстоящ канцлер.

През 2005 година Шойбле още веднъж става министър на вътрешните работи в кабинета на канцлера Ангела Меркел, а през 2009 година - министър на финансите, позиция, която заема съвсем осем години.

Мнозина го считат за най-влиятелната фигура в Германия след Меркел по това време.

Шойбле ще бъде запомнен с твърдата позиция, която зае по отношение на южноевропейските страни по време на рецесията в еврозоната, и с това, че отхвърли апелите на Международния валутен фонд да даде на Гърция повече време да овладее недостига си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР