На 75-годшна възраст почина Уилко Джонсън, чийто картечен стил на

...
На 75-годшна възраст почина Уилко Джонсън, чийто картечен стил на
Коментари Харесай

Почина музикантът и актьор Уилко Джонсън, блеснал в „Игра на тронове“

На 75-годшна възраст умря Уилко Джонсън, чийто картечен жанр на свирене на китара и маниакално наличие на сцената оказват огромно въздействие върху пънка.

Музикантът се популяризира през 70-те години на предишния век с пъб-групата „ Dr Feelgood ”, а по-късно свири с Иън Дюри, преди да стартира солова кариера, траяла четири десетилетия.

По-късно обаче проучванията откриват, че ракът на панкреаса на китариста в действителност е необичаен и по-малко нападателен невроендокринен израстък.

Той се подлага на радикална 11-часова интервенция, при която са отстранени панкреасът, далакът и елементи от стомаха и червата му, а през 2014 година разгласи, че се е излекувал от рак.

Музикантът продължи да свири онлайн до предишния месец, като на 18 октомври изнесе последния си концерт в лондонската Shepherd`s Bush Empire.

Смъртта на Джонсън е доказана пред Би Би Си от негови представители.

В изказване, оповестено в обществените медии, те прибавиха: " Това е известието, което в никакъв случай не сме желали да напишем, и го вършим от името на фамилията на Уилко и групата с натежало сърце.

" Уилко Джонсън умря. Той умря в дома си в понеделник вечерта на 21 ноември 2022 година

" Благодарим ви, че почитате персоналното пространство на фамилията на Уилко в този доста печален миг, и благодарим на всички вас, че бяхте такава голяма поддръжка през целия необикновен живот на Уилко. "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР