На 6 май се провеждат избори в Шотландия и в

...
На 6 май се провеждат избори в Шотландия и в
Коментари Харесай

Български зет е кандидат за кмет на Лондон

На 6 май се организират избори в Шотландия и в Уелс. В Англия има избори за локални препоръки и кметове . Несъмнено максимален интерес обаче провокират изборите за кмет на Лондон. Има много недоволни от настоящия градоначалник Садик Хан, който е от Лейбъристката партия, въпреки и изследванията на публичното мнение да сочат, че той е любимец за втори мандат. Основен негов противник се чака да бъде претендентът на ръководещата Консервативна партия Шон Бейли.

Интересното обаче тази година е, че има доста колоритни, даже екстравагантни претенденти . Има даже български шурей. Това е Брайън Роуз, роден в Америка, женен за българката Мариана. Като собственик на You Tube канал води много ексцентрична онлайн акция. 

„ Причината, заради която взех решение да се кандидатирам за идващ кмет на Лондон е, тъй като обичам този град . Живея тук 21 години, това е моят дом, този град ми дава всичко - семейство, бизнес, цел в живота. Основната причина да аплайвам за кмет е, че не мога да заставам настрани и да следя по какъв начин сегашните политици водят към дъното града, който обичам. Аз имам бизнес от 30 години и в никакъв случай не съм желал да се занимавам с политика, само че в този момент иска ми се наложи, тъй като желая смяна. Искам да направя Лондон по-добър, тъй като ще пребивавам остатъка от живота си тук , моите деца ще израснат тук и ще бъда заровен тук. Причините ми се разграничават от тези на останалите претенденти. Те се стремят към поста, тъй като вършат кариера в политиката, принадлежат към политически партии. Аз съм самостоятелен претендент с самостоятелен глас, който самичък финансира акцията си да направи този град едно по-добро място. Имам страхотна политика, невероятни хрумвания и не мога да бъда разчувствуван повече от мисълта да трансформира Лондон за положително “ .

Първите 10 години от общо 20-годишния престой в Лондон Брайън работи като банкер в лондонското сити. Последните 10 се занимава с медии. В You Tube е от съвсем 10 години. 

„ Нашите канали имат милиони клиенти и милиарди фенове. Ние знаем по какъв начин да представяме хрумвания посредством онлайн платформа . Освен това имаме доста билбодрове, имаме и цифров рейс, оборудван като студио, който обикаля по улиците. Пуснали сме листовки в пощенските кутии на милиони лондончани. Но също сме доста положителни в излъчването на видео материали в You Tube, Фейсбук, Instagram и знаем по какъв начин директно да контактуваме с гласоподавателите. Мисля, че това е бъдещето. Не е нужно да имате вестник, ефирен канал или даже политическа партия „ като пазач ", с цел да разговаряте с жителите. Ние влизаме в директен контакт с жителите. Правим това посредством нашите хрумвания, нашата политика и мисля, че 5 милиона лондончани към този момент са гледали нашите видеопослания и са консумирали нашия артикул. Ето за какво считаме, че ще спечелим на 6 май, тъй като изложихме нашите хрумвания директно пред хората “, добави Брайън Роуз в изявление за предаването „ Събота 150 “.

Каква е вашата платформа?

Лондончани ги е грижа за четири неща. Тях ги вълнува работата, престъпността, жилищата и превозът. Аз виждам всичко през призмата на бизнеса. Работя 30 години в бизнес среда. Работил съм в автомобилната промишленост, в авиокосмическата промишленост, работил съм на Уолстрийт в Ню Йорк и в новия вид медии през последните 10 години. Знам по какъв начин да възстановя стопанската система на Лондон. Трябва да сте самодеен, т.е. да градите и да контролирате нещата, а не да реагирате откакто нещо към този момент се е случило.

Искам да отстрани платената зона за влизане на коли в центъра до 2022 година. Искам да отстрани налозите за бизнеса. Да провеждам големи празненства през август, като поканя 20 милиона души в Лондон, с цел да покажем на света, че ние сме най-хубавите в това, което вършим. Искам интензивно да възстановя стопанската система. Сегашните политици в никакъв случай не са управлявали бизнес през живота си, те нямат визия по какъв начин да съживят стопанската система, а сме в една от най-тежките рецесии за последните 300 години. Това е огромната задача.

Улиците не са безвредни. Имаме деца, имаме 17-годишна щерка, имаме две момчета на 3 и 4 години, а деца биват пробождани с ножове по улиците на Лондон всеки ден. Това е шокиращо, всички би трябвало да се срамим от тази престъпност в града, а сегашният кмет не направи нищо за това. Имам проект да изкарам в допълнение 10 000 служители на реда по улиците и да налея 100 милиона паунда от корпорациите непосредствено в общинските центрове, с цел да се дават на тези младежи нови благоприятни условия, подобаващ модел по какъв начин да се усъвършенства тяхното здраве и благополучие, да им се дават други благоприятни условия, с изключение на тази да станат нарушители.

Искам да изградя налични жилища. Имам чудесна идея за изграждане на сглобяеми къщи - те се конструират по поръчка в цех и се слагат на земи, които са благосъстоятелност на компанията за публичен превоз в Лондон. Имам набелязани места в Лондон, където мога да изградя тези жилища до седмици. Искам да построя 50 000 домове до Коледа, което е четири пъти повече от издигнатите от настоящия кмет на Лондон. Ще построя повече домове за пет месеца, в сравнение с той построи за пет години.

И най-после превозът. Общественият превоз на Лондон е пред фалит. Можем да го създадем печеливш бизнес и знам по какъв начин. Чрез по този начин наречения инфраструктурен налог и към този момент упоменатото потребление на парцелите на публичния превоз и превръщането им в налични жилища. Лондон е печеливш град, а за какво тогава превозът е пред фалит. Виждам толкоз доста стойност в този град, виждам голям капацитет. Мисля, че Лондон може да бъде най-великият град на света, да задминем Ню Йорк, Лос Анджелис, Сао Пауло и Мадрид, само че за това е нужно вярното управление и аз мисля, че мога да го осигуря.

Има неща във вашата платформа, които някои биха оспорили, като да вземем за пример упоменатото унищожаване на таксата за автомобили в центъра, което ще разгневи природозащитниците, а четох, че сте и срещу локдауните?

Не бих споделил, че съм срещу това или срещу това. Налице е водач, който е подготвен да показа решения и нововъведения. Миналата година, когато цялата страна беше затворена с локдауна, не видях нашият кмет, нашият министър председател или който и да било различен да излезе с нови хрумвания по какъв начин да намерим способи да върнем по безвреден метод хората назад на работа в избрани браншове. Как да върнем по-младите хора назад на работа. Не видях самодейност от нашите водачи. Те наподобява имаха по един отговор на един проблем.

Да кажа още веднъж - желая да намирам решения, нови хрумвания, това е работата на кмета. Искам да намеря способи за безвредното връщане на хората назад в Лондон. Да върнем хората назад в офисите. Хората в лондонското сити, където работех, са финансовият мотор освен на Лондон, само че и на Обединеното кралство. Искам да намеря решения за директна работа с бизнеса. Сегашният кмет на Лондон не обича бизнеса. Той се пробва да полза предприемачите с налози, да ги глобява. Мисля, че това е неправилно. Лондон е построен върху бизнеса.

Помага ли ви това, че имате българка за брачна половинка, да разбирате по-добре малцинствата?


Аз пристигам от Америка, Мариана идва от България. Този град е построен от хора, пристигнали от други страни. От римляните, от викингите, от келтите, от саксонците. Всеки е пристигнал тук от друго място, с цел да направи този град популярен. Аз обичам разнообразието, оценявам го високо. Винаги желая да знам мнението и на другите. За последните 10 години в това студио чух толкоз доста отзиви на хора от разнообразни страни, разнообразни религии, разнообразни етноси, разнообразни философии и съм ги слушал по 2-3 часа, без да ги преустановявам. Техните хрумвания станаха и мои хрумвания. Аз боготворя обстоятелството, че в този град има хора от целия свят. Ето за какво сме и по-силни дружно. Когато следя Европа, от време на време виждам градове, в които няма такова многообразие. И не мисля, че те са мощни, че се развиват бързо, че се трансформират към по-добро.

Мариана и Брайън се срещат  преди към 13 години

„ Брайън пристигна в магазина, в който работех - „ Долче и Габана “ на Бонд Стрийт - и... беше обич от пръв взор. Отне му шест месеца да ме попита да излезем дружно и от този момент сме все дружно... В акцията го подкрепям по всевъзможен метод. И Брайън постоянно споделя, че аз съм в основата на всичко, което се случва. Ако у дома децата не са добре или каквото и да било друго, аз чувствам, че съм тази, която държа всички дружно. Моята поддръжка, моите думи, вечерните диалози, които водим преди да заспим, му дават мощ и ентусиазъм да прави това, което прави... Ние и двамата сме емигранти и си устроихме живота в този град. Много добре знаем какво е да аплайваш за Национален застрахователен номер и издаването му да бъде забавено или пък да кандидатстваш за паспорт. Минали сме през всички неща, през които минават емигрантите “, описа Мариана за стратегия „ Хоризонт “.

Общо претендентите за кмет на Лондон са 20 . Освен Брайън Роус, който има канала London Real YouTubе, има и двама същински ютюбъри - Нико Омилана с към 3,5 милиона почитатели, и Макс Фош с близо половин милион почитатели. Към екзотичните претенденти можем да присъединил още сатирикът, прочут под името граф Бинфейс, последователят на тайни теории и брат на някогашния водач на лейбъристите Джеръми Корбин - Пиърс Корбин, и не на последно място артистът Лорънс Фокс, който намерено прикани хората да не съблюдават локдауните. 

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР