На 6 февруари разрушително земетресение с магнитуд 7,8 удари Южна

...
На 6 февруари разрушително земетресение с магнитуд 7,8 удари Южна
Коментари Харесай

Събитията на 2023: Какво се случи през февруари

На 6 февруари разрушително земетресение с магнитуд 7,8 удари Южна и Централна Турция, както и региони в Северна и Западна Сирия. Епицентърът на земетресението бе на 34 км западно от град Газиантеп. Часове по-късно второ мощно земетресение разклати Кахраманмараш. Последваха още над 2100 вторични труса.

Сателитни фотоси демонстрираха мащаба на разрушението. Трусът съвсем съпостави със земята градове и села в радиус от 450 км. Според сеизмолози двете трусове са освободили сила, натрупвана в продължение на най-малко 500 години. В резултат Турция се е изместила с 3 метра на югозапад.



У нас на Околовръстното шосе на София. В камиона пътували над 40 души.

След едномесечна кома 30-годишният Хедалаят Олах, избавил се по знамение при нещастието в Локорско, описа за претърпяното пред Българска национална телевизия. Казва, че последователно почнал да си спомня за кошмара във съдбовния камион - той и още 50 души пътували натъпкани в камиона. Скрити били в каросерията на транспортното средство и затрупани с дървен материал. Младият афганистанец оцелява по знамение. Прекарва повече от месец сред живота и гибелта.

Какво още се случи у нас и по света вижте във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР