На 6 април 2001 г. в официално обръщение към народа

...
На 6 април 2001 г. в официално обръщение към народа
Коментари Харесай

Точно преди 20 лета: Симеон обещава да ни оправи за 800 дн...

На 6 април 2001 година в публично послание към народа от резиденция „ Врана “ Симеон Сакскобургготски афишира учредяването на Национално придвижване Симеон Втори. С него той се кани да взе участие в парламентарните избори същата година. В речта си на този ден царят дава обещание, че за 800 дни виталният стандарт на българите ще се увеличи.

„ Готов съм да предложа скица от стопански ограничения и социално-икономическо партньорство, чрез които не по-късно от 800 дни фамозното българско усърдие и деятелност ще трансформират живота ви”, съобщи тогава Сакскобургготски.

Същата година придвижването печели парламентарните избори. ПГ на Национална движение „Симеон Втори" номинира Симеон Сакскобургготски за министър-председател. През юли той сформира държавно управление след съглашение за съдружно ръководство с Движение за права и свободи.

Четири години по-късно на парламентарните избори през 2005 година Национална движение „Симеон Втори" остава втора парламентарна мощ и взе участие в ръководството с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в така наречен Тройна коалиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР