На 5-ти ноември Враца ще бъде част от първото по

...
На 5-ти ноември Враца ще бъде част от първото по
Коментари Харесай

Турнири, дискусии, късометражно кино и много забавления очакват посетителите на Нощ на игрите във Враца

На 5-ти ноември Враца ще бъде част от първото по рода си особено издание на Sofia Game Night | Нощта на игрите, в която ще се включват над 50 местоположения от 8 града.

Домакини във Враца на Нощта на игрите са Галина Димитрова-Димова (куратор), взаимно с Клуб по настолни игри " All A-Board Games Vratsa " към Младежкият център, Враца и ИТ Център на Враца Софтуер Общество.

Заедно те ще показват разнообразни аспекти от богатата галактика на игрите и канят всички поданици и посетители на града да изживеят дружно този празник на игрите, който ще покаже, че те са забавни, занимателни, просветителни и ни дават превъзходен мотив да бъдем дружно и да споделяме познания и страсти.

Организаторите на Нощ на игрите във Враца са подготвили игри и занимания за всички възрасти. Младежки център Враца (ул. “Иван Андрейчин ” 2) ще са домакини на събитие за настолни игри за най-малките (5 – 13 г.) и за младежи (14 – 99 г.). В 16:00 ч. стартира работилницата-игра „ Климатична фреска ” с водещ Гергана Берова, Wind of Change. Климатичната фреска е настолна игра с 42 карти, всяка от които съставлява фактор за изменението на климата. Благодарение на нея участниците минават през занимателен развой, който им оказва помощ да открият връзката сред аргументите и следствията, свързани с изменението на климата и да потърсят вероятни решения за излизане от рецесията.

Във Враца гостува и Павел Георгиев, специалист по кибер сигурност, който ще организира полемика с родителите на тематика „ Дигитална хигиена и безвреден Интернет ”, която стартира в 17:00 ч.

За феновете на късометражното кино Kinematograf.bg са подготвили специфична селекция " Късо кино: Истории оттатък розовия балон ". В програмата има филми от доста страни, измежду които и " На игра " на българската режисьорка Девина Василева, чиято премиера беше преди броени дни. Денят в Младежки център, Враца ще приключи с караоке празненство с музика от игри и пристан поп.

В ИТ център / Враца софтуерно общество, ул. Кокиче 14, сте поканени на LAN празненство Компютърни игри в мрежа. Ще се играят Mindcraft, Roblox, Among us и още доста занимателни игри!

Градският фестивал Sofia Game Night се организира с поддръжката на продуктовата компания PokerStars, интернационален шеф в ИТ сферата и общоприет сътрудник на фестивала, както и от българското game dev студио Incineration productions.

Допълнителна информация за всички събития в програмата на Нощ на игрите във Враца и Sofia Game Night ще намерите на www.sofiagamenight.com
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР