На 5.01 гости в Нови хоризонти с Лили бяха Юрий

...
На 5.01 гости в Нови хоризонти с Лили бяха Юрий
Коментари Харесай

В “Нови хоризонти с Лили” гостуваха Юрий Вълковски и Лари Бийл

На 5.01 посетители в „ Нови хоризонти с Лили ” бяха Юрий Вълковски – шеф на фондация „ Народни читалища “ и Лари Бийл, финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, господин Вълковски описа за неговата фондация, учредена през 2023 година, за да се подкрепя и развива активността на българските читалища.



Юрий Вълковски

Той даде и линии от историята, която датира още от 1856 година и се свързва с името на Захари Стоянов. Разговорът продължи с разглеждането на Закона за националните читалища от 1996 година и спецификите на читалищата в другите райони, които задоволяват разнообразни потребности. Гостът даде образци за сполучливи читалища (с. Куртово Конаре), и обърна внимание на някои проблеми при основаването на указател и стандарти в тази област.

Във втората част на „ Нови хоризонти с Лили ”, бе осъществена обичайна връзка по скайп, с господин Лари Бийл в Сан Франциско. Той показа забавен материал на тематика „ Належащи ограничения при изменението на климата “ в който посочи следното: „ На учените, към този момент им липсват думи, с цел да опишат съответно, международния климатичен безпорядък! 2023 година беше най-горещата в историята. Все отново, има и положителни трендове. Разходите за чиста сила са паднали фрапантно. В Калифорния, една четвърт от всички продадени нови коли, към този момент са електрически. “



Лари Бийл

Като музикален декор звучаха осъществявания на кънтри-поп певицата Лиан Раймс от сбирката “The best of ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР