На 49 години почина кинорежисьорът Цветодар Марков. Това съобщиха негови

...
На 49 години почина кинорежисьорът Цветодар Марков. Това съобщиха негови
Коментари Харесай

На 49 години почина кинорежисьорът Цветодар Марков

На 49 години умря кинорежисьорът Цветодар Марков. Това оповестиха негови близки, оповестява БНР. Той прави пълнометражния си кино дебют през 2010 година с " Лов на дребни хищници ", оценен високо от рецензията и феновете. Това е и първият напълно цифров български филм, който завоюва много награди от наши и международни фестивали.

През 2015-а идва и вторият му игрален филм " Докато Ая спеше ". За присъединяване си в него Стефан Денолюбов завоюва Награда за най-хубава мъжка роля на XXXIII Фестивал на българския игрален филм " Златна роза " във Варна.

По думите на режисьора с " Лов на дребни хищници “ той е желал да се извини на поколението на 25-30-годишните за " гадния свят, който им оставихме “, а с " Докато Ая спеше " би желал 5-6-годишните въобще да не стават негови очевидци.

Цветодар Марков е роден и израснал във Варна, от дете Цветодар е притеглен от сцената. Заедно с брат си посещават емблематичната за града театрална школа на братя Райкови " Щурче ". През 1993 година приключва НАТФИЗ със компетентност " Актьорско майсторство за трагичен спектакъл " при проф. Енчо Халачев, а през 2002-а - " Кино и телевизионна постановка " при проф. Владислав Икономов. Играе в киното, продуцира, режисира телевизионни и игрални филми.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР