На 4 август 1990 г. двама туристи в Калвин, Шотландия,

...
На 4 август 1990 г. двама туристи в Калвин, Шотландия,
Коментари Харесай

„Снимката на Калвин“ – най-ясната снимка на НЛО в света, се появи отново, след като бе изгубена 32 години

На 4 август 1990 година двама туристи в Калвин, Шотландия, поглеждат към небето и виждат огромен летящ обект с форма на елмаз. Те бързо вършат шест фотоси на НЛО-то… само че тези фотоси по този начин и не са оповестени.

Както The Mirror оповестява, двамата туристи предават негативите на шотландския вестник Daily Record, който по-късно ги изпраща на английското министерство на защитата.

Според английския публицист Дейвид Кларк, „ Негативите в никакъв случай повече не са видени, откогато попадат в Министерството на защитата. Сега от там споделят, че са ги върнали на Daily Record, само че от Daily Record пък споделят, че не са получавали нищо и нямат визия какво се е случило с тях. Така че има доста въпроси, на които би трябвало да се отговори. “

Крейг Линдзи (вляво) и Дейвид Кларк държат фотографията.

Според Newsweek Кларк е търсил фотографията на Калвин в продължение на 13 години, до момента в който най-сетне схваща, че някогашният пресаташе от Кралските военновъздушни сили Крейг Линдзи към момента има копие от нея.

Както се оказва, Линдзи има истинската фотография, която даже към момента е в плика на Daily Record, където я пази с вярата, че един ден някой ще пристигна да я потърси.

След като получава фотосите от Daily Record и ги изпраща на Министерството на защитата, Кларк написа: „ МО в Лондон го помоли да получи негативите. Така че той се обръща към Daily Record и ди моли да изпратят негативите в Лондон, което те съответно вършат – много изумително – и тогава те изчезват. “

Линдзи се съгласява да съобщи фотографията на Кларк и Вини Адамс от UAP Media UK – група, която работи за „ даване на информация, подтекст и запаси на медиите в Обединеното кралство и другаде, с цел да се подходи към дебата за обекти с незнаен генезис със сериозен звук. “

3D цветено изображение на фотографията на Калвин

Въпреки че откриването и възобновяване на фотографията са огромен пробив в проучванията на НЛО, самоличността на туристите, които я създали – както и петте други – остават незнайни.

Но въпреки всичко има запис на описанието на случая, който двамата туристи дават през 1990 година

Според Newsweek мъжете са работили като готвачи в хотел в Питлохри, в Шотландските планини. През онази съдбовна вечер на август те вземат решение да отидат на разходка из хълмовете покрай Калвин, при което виждат НЛО да се движи тихо във въздуха.

Военен аероплан също минава около НЛО-то, като наподобява, че забавя, с цел да го прегледа по-отблизо, преди да потегли.

„ Те виждат това нещо в небето и се уплашват “, споделя Кларк. „ Бягат към някаква гора, с цел да се скрият, и там чуват изтребител да се спуска над долината и по-късно, две минути по-късно, да се връща и да кръжи към обекта. Тогава вършат и фотосите. “

Но въпреки всичко, макар яснотата на фотографията и медийното внимание, тези мъже в никакъв случай не вършат мнения обществено.

Разбира се, онлайн и в печатни издания се появяват разнообразни теории за произхода на НЛО-то, като някои хора настояват, че обектът е основан от човек, а други естествено имат вяра, че е с извънземен генезис.

Кларк лично клони към първото.

 Aurora spyplane 3-view

Аврора

„ За страдание, не мисля, че мистериозният аероплан е дошъл от друга вселена “, написа той в публикация за Daily Mail. „ Вярвам, че е изработен от индивида някъде в някой скришен хангар – само че каквото и съставлява, си остава в секретния лист с сензитивна информация. “

Една допустима доктрина е, че НЛО на фотографията на Калвин може да е „ Аврора “, свръхсекретен аероплан, за който се твърди, че е създават от Съединените щати през 80-те години на предишния век – макар че държавното управление на Съединени американски щати отхвърля подобен план въобще да е съществувал.

Но в публикация, написана за The Scottish Sun, някогашният началник на плана за проучване на НЛО на английското държавно управление, Ник Поуп, декларира, че счита, че „ тъмни сили “ работят в Министерството на защитата – и някой е саботирал следствието.

И макар че Поуп се отдръпва от министерството през 2006 година, Законът за формалните секрети значи, че той не може да разкрие цялостните детайлности от следствието. Той обаче споделя заключението от строго секретния си брифинг.

Един офицер от разузнаването преглежда всички вероятни произходи на НЛО-то Calvine. Той махва с ръката си наляво и сподели, че не е съветски. След това махва надясно и споделя, че не е американски. Накрая поглежда деликатно Поуп и споделя, че остава единствено една опция.

„ Той уточни право нагоре “, написа Поуп. „ Шефът ми и аз не можахме да не погледнем нагоре. След това се спогледахме и след това още веднъж погледнахме към разузнавача. Лицето му беше неразгадаемо. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР