На 31 октомври, вторник, от 19.00 ч. в кино Люмиер

...
На 31 октомври, вторник, от 19.00 ч. в кино Люмиер
Коментари Харесай

Световна премиера на филма Жив ум

На 31 октомври, вторник, от 19.00 ч. в кино Люмиер ще се състои международната премиера на документалния филм „ ЖИВ УМ – Множествената склероза среща един аюрведа вайдия “, основан от Фондация „ МС-Мога Сам “. “ЖИВ УМ ” е вълнуващ документален филм, който прави многоизмерен обзор на най-древната лечебна система в света - Аюрведа, наричана още „ майката на всички лечебни системи “.

 

Терминът на санскрит значи „ просвета за живота “ и произлиза от Индия, където Аюрведа се практикува и до през днешния ден, към този момент над 5000 години. В основата ѝ е заложено разбирането за индивида като единна същина, формирана от три неразривно свързани равнища: физическо, прочувствено и духовно. Филмът е сниман при започване на 2023 година в единствената в света профилирана аюрведа болница за лекуване на множествена склероза „ Аюш Прана ”.

 

Включва истории и изявленията на пациенти с множествена склероза и с други неврологични болести от цялостен ​​свят. “ЖИВ УМ ” изяснява по какъв начин с помощта на вековния опит на аюрведа традицията множеството от нелечимите заболявания в актуалната система на стандартната медицина са лечими. Сред участниците във кино лентата още са Биляна Савова, създател на Фондация „ МС-Мога Сам “, която живее от 16 години с диагнозата множествена склероза, Д-р Прашант Рагаван -  трето потомство аюрведа врач, притежател на Клиниката „ Аюш Прана “ и неговият татко доктор Рагаван Раманкути, прочут аюрведа вайдия, бакалавър по медицина и хирургия, по акупунктура и химия.  Вайдия в превод от санскрит значи - врач, доктор, това е наименованието, което се употребява в Аюрведа. Режисьор и сценарист на кино лентата е Николай Василев, прочут със своите документални филми „ Формулата на Тео “, „ Ваклуш “, „ Да бъдеш Майстора “, „ Гладиатор “ и доста други.

 
" Аюрведа погледна на мен не като цялост от органи, които са заболели, които се лекуват настрана и с разнообразни медикаменти, както е в стандартната медицина, а като самостоятелната ми целокупност, в която страстите, душата и тялото ми са неразривно свързани. Благодарение на Аюрведа се научих по какъв начин да обичам себе си. Разбрах по какъв начин да си върна силата и по какъв начин да си я снабдявам, по какъв начин да се храня вярно. Осъзнах какъв брой е значим сънят, с цел да имам здрав организъм. Аюрведа ми даде знанието и силата да работя. Аюрведа ми оказа помощ постепенно и доста стабилно да си върна всичко, което бях изгубила. Научи ме да пребивавам. Това значи и думата АЮРВЕДА - науката за живота. ", споделя за своята среща с Аюрведа Биляна Савова
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР