На 30 юни и на 1 юли в ДНК –

...
На 30 юни и на 1 юли в ДНК –
Коментари Харесай

Пиесата „Преди края...(на света)" - сценично „откровение“ за апокалипсиса

На 30 юни и на 1 юли в ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс, са премиерните представления на апокалиптичния театър „ Преди края... (на света) ”.

Зад него стоят Ива Свещарова и Вили Прагер, това е тяхно театрално „ признание “ за апокалипсиса. „ Преди края...(на света) " изследва апокалиптичната просвета от разнообразни гледни точки.

“Това е един план, който стартира още преди година и половина. Кандидатствахме за него пред министерство на културата, от което получихме финансиране още преди началото на пандемията.

Интересуваше ни тъкмо тази сериозна точка преди края, а не след края - какво бихме създали, в случай че знаем, че ни остава един дребен откъслек от време, да вземем за пример 5 часа, 5 месеца или 5 години и по какъв начин това трансформира гледната точка ”, споделя Вили Прагер .

Заедно с Ива Свещарова, Вили Прагер прави галерия (инсталация) по тематиката преди два месеца - “Откровение преди края ”. Това е финалната част на взаимния план.

“Преди края ” е една доста специфична точка на изкривяване, преди да пристигна краят. Разбира се, когато пристигна краят не е забавно тъй като тогава към този момент е краят. Както споделя Гьоте: “Единственото несъмнено нещо в тоя свят е, че всички ние ще умрем ”, само че преди да случи този апокалипсис, това е нещото, което ни вълнува ”, споделя още Вили Прагер.

Какви въпроси предизвика мисълта за края и страха от гибелта - чуйте в диалога на Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР