На 3 май ще се гледа делото за търга на

...
На 3 май ще се гледа делото за търга на
Коментари Харесай

Адвокат Антоанета Николова: ТК “Локомотив“ няма право да стопанисва кортовете, от клуба - нямаме никакви задължения и плащаме наем

На 3 май ще се гледа делото за търга на най-големите кортове в Пловдив на Търговска колегия " Локомотив ". Припомняме, че има сериозна драма за собствеността на кортовете. В търга се състезаваха Тенис клуб „ Локомотив ” и новият тенис клуб „ Макс про 2020 ”. Новият клуб съумя да завоюва, само че е входирал молба в Общината и ще се откаже от кортовете. 
Прочетете още
" Фондация – Антоанета Николова " на пловдивската адвокатка Антоанета Николова оспорва търга. Административния съд в Пловдив афишира, че жалбата е неприемлива, само че Върховният съд почита жалбата на юрист Николова и връща делото всъщност още веднъж в Административния съд. 

TrafficNews потърси юрист Николова, която даде своята позиция. 

" Аз съм основател на фондация, която носи моето име с предмет на активност да провеждам спортни занимания за деца, които са по-буйни. Целта ми е да финансирам сходно нещо, вместо децата да вършат бели. През лятото на предходната година отидох на кортовете на Локомотив. Посрещна ме една жена, която сподели, че е счетоводител на тенис клуба, тогава се срещнах и с господин Чочев. Исках да предплатя часове за юли месец предходната година. Те бяха за деца, които да идват на кортовете и да играят. Трябваше ми фактура и получих такава за фондацията. Фактурата е 25 юли за 520 лева В основанието на фактурата беше записано, че ми се дава за прилагане на тенис кортовете, а издател е Търговска колегия " Локомотив ". Разделихме часовете на аления и изкуствения корт. Разбрахме се за графика и за прилагане на тенис ракети, тъй като децата нямат ", съобщи юрист Николова. 

" След това платих и прочетох във вестник " Уикенд " публикация - Кой желае да заграби тенис кортовете на Локомотив. От тази публикация ми стана ясно, че на Търговска колегия " Локомотив ", на който бях платила тези пари в действителност няма право да стопанисва тези кортове. Тъй като съм юрист и е доста елементарно в осведомителната система на съдилищата да провериш по име на страна. Видях, че е имало дело във Върховния административен съд, което е завършило на 10 март 2021г., с което е доказано прекратяването на контракта сред Община Пловдив и Търговска колегия " Локомотив ". През 2019-а година Общината издава заповед клубът да изоставен кортовете, тъй като им приключва контракта, само че те са още там. Какво вършат още там, откакто има решение да освободят кортовете? Аз се озовавам в обстановка, в който съм платила на някой, който въобще няма право да е там. Сигнализирах в прокуратурата. От 10 март 2021г. до август 2022-а година, когато сезирам прокуратурата никой не пуска никакви състезания за отдаване чартърен на този парцел. Същевременно Търговска колегия " Локомотив " стои и се заплаща на него за използването на тези кортове. Големи парцели общинска благосъстоятелност се употребяват от несобственик, който би трябвало да не е там и парите не отиват в касата на Общината, а в това частно съдружие. Година и 6 месеца няма никакъв конкурс. След моята тъжба пратих копие на жалбата и на кмета и на ръководителя на Общинския съвет. Те бяха наясно и излезе този конкурс ", сподели адвокатката.

" Търгът е с безусловно дискриминационни условия за участниците. Хората, които желаят да аплайват нямат физическа опция за толкоз малко време да се приготвят множеството документи, които се изискват и да се извършат огледи, да се създадат капиталови стратегии. Изискват се голям брой документи, които даже за 10-15 работни дни не могат да се издадат. Друг е въпросът дали ще те класират, само че най-малко да имаш опция да кандидатстваш наедно с другите. Огледът ми е на 29 септември и на 30 аз би трябвало да подам капиталова стратегия, финансови счетоводни документи, натурално удостоверен контракт. Това няма по какъв начин да се случи. Този търг е направено отнапред кой ще отговори на тези условия. Те са направени съгласно с него ", съобщи Антоанета Николова. 

" Пловдивският Административен съд на секундата ми приключи делото. Съдия по делото е арбитър Янко Ангелов, а неговата брачна половинка години наред обслужва Община Пловдив. Той приключва делото преди да е връчил дубликат на моята тъжба на заинтригуваните страни. Върховният административен съд обаче му споделя, че съдията си е разрешил да разисква съображение за допустимост на моята тъжба, които са от компетенциите на кмета. Аз съм решена да се боря до дъно, тъй като това е неправда, която лимитира права. Тази процедура не е оповестена в уеб страницата на Общината. За моята правосъдна позиция съм спокойна. Аз не желая да се причислявам към един клуб, който има заповед на кмета да напусне кортовете, само че все пак стои там ", сподели ръководителят на фондацията. 

" Ако аз печеля делото, което е планувано за 3 май ще се организира нов конкурс. Имам настройката да влагам в кортовете. Важното е, когато се разгласи някакъв конкурс всички участници да са сложени на равни начала. Не да се скриват обявленията и да се разгласяват там където не би трябвало. Делото е на 3 май в Административен съд Пловдив. Ако ми бъде почетена жалбата ще би трябвало да се организира нов конкурс. Ако не ми я почитат тогава този, който е спечелил стартира да работи ", приключи адвокатката.

Потърсихме отговор и от Търговска колегия " Локомотив ".

" Новото управление на клуба е от месец май 2022-а година. Избрани сме след Общо заседание на УС на Търговска колегия Локомотив. Ние нямаме нито един лев обвързване към нито една институция и сме извънредно постоянен длъжник. Клубът стопанисва кортовете и заплаща на Общината наем и половина. Нашият клуб е един от дребното спортни клубове без отговорности. Договорът е негоден на остарялото управление. Основанията на госпожа Николова са безусловно погрешни. Ако състезанието беше изработен единствено за нас нямаше да взе участие и клуб " Макс Про ". Ние нямаме право да участваме в търга в случай че имахме отговорности. Това е вписано от Общината. Ние сме тествани на всички места и нямаме нито един лев обвързване ", обявиха от клуба. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР