На 28-ми август 2020г., предстои страната ни да бъде разисквана

...
На 28-ми август 2020г., предстои страната ни да бъде разисквана
Коментари Харесай

Йончева пита Борисов покрил ли се е от разговор с европейските депутати

На 28-ми август 2020г., следва страната ни да бъде разисквана в подкомисия за мониторинг на върховенството на закона към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. По време на срещата ще бъде обсъждана единствено обстановката за върховенството на закона в България.
Това е значимо, тъй като Европейския парламент има пълномощия да задейства процедура по член 7 от Договора за Европейски Съюз, както се случи с Унгария. Същевременно би трябвало да се означи, че на чуването ще участват и представители на Европейската прокуратура и Венецианската комисия, показва.
 Екологичен потенциал привиква Борисов и Гешев да обяснят за корупцията Екологичен потенциал привиква Борисов и Гешев да обяснят за корупцията
На 28 август при затворени порти в Европарламента ще се организира съвещание, отдадено на тревожната конюнктура в България и достигащите...
Моят въпрос към господин Борисов е: Вярно ли е, че към него е била отправена покана за присъединяване в тази среща и в случай че е по този начин, то той покрил ли се е? Избягал ли е от диалог с европейските депутати? Не е ли редно Бойко Борисов самичък да се яви в Европейския парламент, а не да трансферира това свое обвързване на своите подчинени?
Припомням, че министър председателят на Малта беше поканен да взе участие в съвещание на тази подкомисия към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал, когато се разискваше убийството на журналистката Дафне Галиция.
Впоследствие в страната бе изпратена и специфична задача за определяне на обстоятелствата, която дефинира, че обстановката в Малта е довела до огромни и трайни закани за правилата на правовата страна, демокрацията и главните права. В резултат на това Европейския парламент одобри резолюция, в която прикани за оставката на премиера на страната Джоузеф Мускат и той се отдръпна.
Също по този начин бих желала да посоча, че на 10-ти септември в същата тази Комисията още веднъж ще бъде дискутирана обстановката в България. Преди два месеца настоях тематиката за нарушаването на върховенството на закона в страната ни да бъде включена в тази комисия, като изпратих и писмо до нейния ръководител. Това към този момент е реалност и напъните ни дават резултат.
 Еврокомисията отговори на Елена Йончева: България продължава да е под мониторинг Еврокомисията отговори на Елена Йончева: България продължава да е под мониторинг
България продължава да е под наблюдаване. Твърдението, че механизмът за наблюдаване на правораздаването и върховенството на правото в Българи...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР