На 26 април 2020 г. ще се проведе национална отчетно-изборна

...
На 26 април 2020 г. ще се проведе национална отчетно-изборна
Коментари Харесай

ДПС избира ново ръководство през април

На 26 април 2020 година ще се организира национална отчетно-изборна конференция за нов ръководител и Централен съвет. Това заяви водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след извършеното през днешния ден съвещание на ЦС на придвижването, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Денят 26 април е алегоричен, тъй като на тази дата преди 30 години е записана партията. Срещата трябваше да се организира преди към година, само че поради изборите 3-годишният мандат на Карадайъ беше продължен.

„ Най-нормално е да има конкуренция за председателския пост. Предстоят доста отчетно-изборни събрания, 265 общински и 28 регионални конференции. До 19 април е крайният период за писмени оферти и издигане на претенденти “, посочи още водачът на партията.

Движението направи разбор на извършените локални избори. „ Изборните резултати са доста положителни Движение за права и свободи, над 25% нарастване на представителите на локална власт на партията. В цифрово изражение това са 916 общински съветници, 47 кметове на общини, 681 кметове на кметства “, регистрира Карадайъ.

По време на съвещанието е регистрирано, че на тези избори има оттегляне от демокрацията при методите и методите за правени на избори.

По време на Централния съвет през днешния ден Движение за права и свободи одобри и две заявления – едната с апел за битка против арогантността и цинизма на ръководството. Другата декларация е с апел за градивен и надпартиен разговор за гарантиране на нулева приемливост по отношение на насилието върху дами и деца, както и за превъзмогване на популистките тълкувания на актове, касаещи учреденото на пола принуждение в името на закрилата правата на индивида.

Мустафа Карадайъ разяснява, че хората, които са били с Бойко Борисов в Съединени американски щати „ демонстрираха наличието. Тепърва ще предстоят мненията и анализите ”, съобщи водачът на партията и по този метод не даде ясна оценка за постигнатите сделки на премиера с Доналд Тръмп в Белия дом. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР