На 25 септември министрите на регионалното развитие, на транспорта, на

...
На 25 септември министрите на регионалното развитие, на транспорта, на
Коментари Харесай

Четирима министри внасят в Брюксел проекта за магистрала Струма

На 25 септември министрите на районното развиване, на превоза, на екологията и на туризма ще показват в Брюксел резултатите от публичното разискване за градежа на автомагистрала „ Струма ” през Кресненското дефиле. Оптималният вид, на който страната се стопира е този, съгласно който придвижването към Гърция остава по досегашния път Е-79, а в противоположна посока към София ще се строят нови платна по билото на дефилето на изток от Кресна. Това заяви министър Николай Нанков, който инспектира градежа на автомагистралата в правата от Кресна до Сандански.

Максимално бързото създаване на трасето, през най-тежкия сектор от позиция на пътната сигурност в България – Креснеското дефиле е най-важният мотив в избора на плана за създаване на автомагистрала „ Струма ”.

Николай Нанков, министърът на районното развиване и благоустройството: Обществените разисквания потвърдиха, че локалната общественост вижда и плюсовете, има и опасения несъмнено. Хората локалните споделят - няма да можем да стигнем до нивите, в противен случай имаме, знаете, свързване на двете платна и респективно 5 пътни възела.
Регионалният министър разяснява и напредъка в градежа на автомагистрала „ Струма ” в правата от Кресна до Сандански.

Николай Нанков, министърът на районното развиване и благоустройството: Над 45 % като физическо осъществяване. Т. е. в случай че всичко върви в процедури, май месец 2019 е крайният период по контракт за въвеждане, аз мисля, че още 2018 - краят, ще имаме една комплектност на обекта.
През идващия месец министърът на околната среда и водите Нено Димов би трябвало да се произнесе за Оценката за влияние върху околната среда, както и кой да бъде окончателния вид на трасето на лот 3.2 от Автомагистрала „ Струма “ през Креснеското дефиле.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР