На 25-27 февруари гражданският панел по въпросите на икономиката, образованието

...
На 25-27 февруари гражданският панел по въпросите на икономиката, образованието
Коментари Харесай

Конференция за бъдещето на Европа: заключителна сесия на гражданския панел по въпросите на икономиката, образованието и цифроваизацията

На 25-27 февруари гражданският панел по въпросите на стопанската система, образованието и цифровизацията ще заседава в Дъблин и ще показа своите рекомендации за Конференцията за бъдещето на Европа.

Институтът по интернационалните и европейски въпроси (IIEA) в Дъблин (Ирландия) ще бъде хазаин на заключителната сесия на гражданския панел на тематика „ По-силна стопанска система, обществена правдивост и работни места/Образование, просвета, юноша и спорт/Цифрова промяна “ в границите на Конференцията за бъдещето на Европа. От 25 до 27 февруари двеста представители от всички страни членки, с друг профил и възраст ще вземат решение по отношение на рекомендациите си за бъдещето на Европа.

Участниците ще изготвят рекомендациите си въз основата на работата си в предходните две сесии, извършени в Страсбург през септември 2021 година и онлайн през ноември 2021 година, като ще се съсредоточат върху следните посоки: работа в Европа, стопанска система за бъдещето, заслужено общество, обучение в Европа, етична и приобщаваща демократизация на цифровизацията. Финализираните рекомендации ще бъдат разисквани на пленарното съвещание на Конференцията, което ще се организира на 11-12 март в Европейския парламент в Страсбург, Франция.

Цялата нужна информация, в това число последния отчет за работата на този панел, можете да намерите на специфичната уебстраница на Панел 1. Проектът на дневен ред е наличен тук.

Заседанието ще се организира в хибриден формат: с физически присъстващи членове, при цялостно ценене на ограниченията в региона на публичното здраве в Ирландия и онлайн, с цел да се подсигурява, че всички членове на панела могат да вземат участие.

Технически брифинг

На 22 февруари, вторник, от 11:00 ч. българско време в Европейската комисия ще се организира механически брифинг с представители на общия секретариат на конференцията. Акредитираните публицисти могат да вземат участие на място или онлайн. За спомагателна информация и за приемане на линк за отдалечено присъединяване публицистите могат да се свържат с Sinead MEEHAN-VAN-DRUTEN на имейл адрес: [email protected].

Как могат да бъдат проследени сесиите:

На живо

на многоезичната цифрова платформа на Конференцията, или
петък, 24 февруари, от 10.15 ч. българско време на мултимедийния център на Европейския парламент
неделя, 27 февруари, от 11.00 ч. българско време на мултимедийния център на Европейския парламент
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР