На 24 ноември за четвърти път в България беше честван

...
На 24 ноември за четвърти път в България беше честван
Коментари Харесай

Денят на жената предприемач 2022 обедини на едно място предприемачи, каузи и изложение на бизнеси

На 24 ноември за четвърти път в България беше празнуван Международният ден на дамата бизнесмен

“Денят на дамата бизнесмен 2022 ” се организира на 24 ноември 2022 година в Гранд Хотел Милениум София, като мотото на събитието беше: “Жената в другите ѝ функции ”. Събитието е част от честването в целия свят на Международния ден на дамата бизнесмен, което от 2013 се отбелязва в 144 страни и 65 университета. В България лиценз и права да се организира това събитие са предоставени на първата бизнес организация за обединяване на дами бизнесмени - Асоциацията на дамите бизнесмени “Селена ”, която означи 15 години през 2022 година.

Идеята на “празника ” беше да покаже другите лица на дамата както в бизнес, по този начин и в персонален проект. Събитието се трансформира в сполучлив конгрес, на който бизнесмени и разнообразни бизнеси, съумяха да разменят опит и реализираха скъпи бизнес контакти. Създаде се и естрада за следващи партньорства в България и по света.



 

Друг главен акцент, по време на формата, беше поддръжката на три благотворителни дела. “Бизнесът е този, който е добре да оказва помощ на нуждаещите се и да дава образец на хората по какъв начин да поддържат повече обществени дела. ”, споделя Десислава Авджиева, заместник-председател на Асоциацията и уредник на събитието.

Фондация “Emprove ”, беше първата показана идея, която като се изключи че дава осведоменост, оказва помощ на дамите, станали жертва на домашно принуждение да се приспособяват и продължат напред живота си пълноценно. През целия ден гостите на форума и безплатното бизнес ревю можеше да създадат подаяние, като си вземат кафе “Селена ”, особено основано за Асоциацията и идеята. По този метод гостите на събитието поддържаха фондация " За нашите деца ", която се бори за основаване на положителни условия и благоприятни условия за развиване на щастливо детство на деца, лишени от наставнически грижи или със специфични потребности в България. Третата фондация “Предай нататък “ беше показана с актуалната ѝ идея за събиране на средства за празнични обеди и вечери в 13 дома за възрастни хора в страната.

Програмата на “Денят на дамата бизнесмен ” беше разграничена на дневна и вечерна част. През деня гостите имаха опция да се включат в 5 обучителни класа с потвърдени, в своята област, специалисти, които целяха да прегледат разнородни аспекти от бизнеса като синергия сред персонален и корпоративен бранд, персонален жанр и образен имидж, прочувствена просветеност в бизнеса и баланс в живота, презентационни умения и цифровизация на бизнеса. Паралелно с образованията, имаше и гратис бизнес ревю, на което над 30 компании показаха своите услуги и артикули.



Като спомагателна алтернатива за основаване на нови и скъпи контакти, гостите можеха да използват специално създадена нетуъркинг платформа, която дава опция на всички участници да запазят час за диалог с мечтан от тях събеседник авансово. Платформата е дейна 7 дни след събитието, с цел да могат всички да се възползват оптимално от опцията за реализиране на нови бизнес запознанства даже след края на събитиетo.

Във вечерната стратегия бяха включени коктейл; премиера на мини мултимедиен театър, обвързван с алтернативата на дамата сред “трябва и желая ”; музикални осъществявания на надарени деца от единствената гимназия за театрални изкуства в България; интернационален спорен панел с тематика: “Как да развъртвам сполучливо бизнеса си в България и по какъв начин да разширя активността си в интернационален проект? “. В него взеха присъединяване сполучливи български бизнес експерти -Славянка Стойкова, доктор Иванка Шалапатова, Елена Радева, Боряна Туджарова, Георги Първанов и интернационалните специалисти -Михаела Ралука Тудор, ръководител на Европейската асоциация на дамите за Румъния и България, и Джузепе Ди Бенедето, създател на най-значимата интернационална общественост в България с над 50 000 членове. Кулминацията на вечерта беше escape игра, основана за събитието от Ваня Ананиева, съосновател на фондация “Предай нататък ”. Целта на играта беше да покажеразлични човешки ориси и да предизвика гостите на събитието да оказват помощ по-често на хора в потребност.



Президентът на Република България -Румен Радев, изпрати на уредниците специфичен приветствен адрес, с цел да поддържа реализирането на това събитие в България. “Вашите старания, гений и сила да съвместявате своите служебни отговорности с персонални задължения, с развъждането на възпитанието на бъдещото потомство заслужават възторженостти. Българската страна в богата на човешки капитал, който може да доведе страната ни до нови върхове, само че за задачата би трябвало да бъдат обединени напъните на всички виновни институции за основаването на удобна бизнес среда. Пожелавам триумф на форума и нови професионални постижения на всички дами в българския бизнес. ” - бяха измежду думите, отправени от Президента към дамите бизнесмени.

“Изключително сме удовлетворени, че създадохме среда, в която както дамите, по този начин и мъжете, съумяха да получат доста нови скъпи познания. Много бизнеси сложиха основите на редица евентуални партньорства. Това беше и една от главните цели на събитието. ” -споделиха Славянка Стойкова, дипломат на “Денят на дамата бизнесмен ” и ръководител на Асоциацията на дамите бизнесмени в България, и Десислава Авджиева, която е продуктов управител и абстрактен уредник на събитието.

Петото издание на “празника ” - “Денят на дамата бизнесмен ”, ще бъде на 19 ноември 2023 година.

Повече информация за интернационалното събитие можете да намерите на формалната страница на самодейността: Women`s Entrepreneurship Day

Официален уеб страница за България:

Фейсбук страница за България:

Instagram профил за България:
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР