На 233 метра дълбочина е тъмно, студено и страшно –

...
На 233 метра дълбочина е тъмно, студено и страшно –
Коментари Харесай

Съпругът на удавилата се в Гърция българка: В последната секунда разбрах, че нещо не е наред

На 233 метра дълбочина е мрачно, студено и ужасно – пропаст. Там човек не отива да гледа нещо. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ Михаил Балабанов, брачен партньор на Теодора Балабанова, която почина при опит за възстановяване на връх на "Гинес " за надълбоко гмуркане в открити води в Гърция.

Опитът беше подготвян от доста време. Разбрах, че нещо не е наред в последния миг, в последната секунда. Това, което видях, беше сюреалистично, невъобразимо – Теодора беше в необикновено състояние във водата. Впоследствие видях, че това е вертиго, т.е. когато човек губи съгласуваност с тялото си, все едно на аероплан да му се изключи моторът. Движенията й бяха безредни, съобщи Балабанов.

Трудно е да възприемеш, че нещо такова се случва. Планираш стотици обстановки, само че най-после се оказва, че се случва нещо, което не е планувано, няма го в учебника. Оказваш се в потрес и губиш време, с цел да осъзнаеш обстановката, да реагираш съответно, сподели водолазът.

21 години бяхме безусловно дружно във всичко. 21 години благополучие и внезапно оставаш без този човек – шокът е немислим. Много ми се желае да мисля, че по пътя към повърхността ме е избавила тя, уточни брачният партньор на починалата жена.

Теодора разпръскваше доста положитела сила. Всичко, което вършехме, го правехме с концепцията, че това е нашият живот, а не работата ни, задължението. Заклех се, че до края на живота ми ще се опитам да бъда като нея, тя ще бъде моят воин, сподели още Михаил Балабанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР