На 23 ноември 2018 г. от 14.00 ч. в 128-а

...
На 23 ноември 2018 г. от 14.00 ч. в 128-а
Коментари Харесай

Младежки дебат за Европа ще се проведе в ИУ-Варна

На 23 ноември 2018 година от 14.00 ч. в 128-а публика на Икономически университет – Варна ще се организира полемика с младежи под надпис " Накъде отива Европа? “, проведена в партньорство от Бюрото на Европейския парламент в България и Икономическия университет във Варна.

Това е шестият от серия юношески диспути, имащи за цел да дават платформа на младежите да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на Европейския съюз.

Дискусията ще бъде открита от проф. доктор Зоя Младенова, началник на катедра " Обща икономическа доктрина “ в Икономическия университет – Варна. В панелната полемика ще вземат присъединяване Даниел Стефанов, програмен координатор на Европейския съвет за външна политика, гл. ас. доктор Ралица Ковачева от Факултета по публицистика и всеобща връзка в Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и доцент доктор Калоян Колев, учител в катедра " Обща икономическа доктрина “, Икономически университет – Варна. Модератор на дебата ще бъде Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Европейския парламент в България.

Събитието ще се организира в Икономически университет – Варна, 128 публика, Академична постройка, ет. 1, бул. " Княз Борис I “ № 77, на 23 ноември 2018 година, петък, от 14.00 до 15.30 ч. под формата на спор с къси встъпителни изявления на участниците в панела и въпроси от публиката.

Основните тематики са:

‒  Как ще се отрази излизането на Англия от Европейски Съюз?

‒  Има ли заплаха от Европа на две скорости?

‒  Какви цели да бъдат заложени в идващия европейски бюджет?

‒  Какви са рисковете от дезинформацията в европейски подтекст?

‒  Какви промени желаят да видят в Европа младежите след изборите за Европейски парламент следващата година?

Каним всички искащи да се включат в дебата, като за задачата се записват за присъединяване до 12:00 ч. на 22 ноември на http://ttimv.eu/qfra.

В началото на 2019 година резултатите от всички срещи сред младежите и евродепутатите ще бъдат систематизирани на един огромен юношески конгрес в столицата, който ще очертае упованията на младите българи за изборите за Европейски парламент през май същата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР