На 23 и 24 юни 2018 г. в Посолството на

...
На 23 и 24 юни 2018 г. в Посолството на
Коментари Харесай

Националният осигурителен институт участва в консултационни дни за българските граждани в Испания

На 23 и 24 юни 2018 година в Посолството на Република България в Мадрид (Испания) ще се проведат безвъзмездни консултационни дни за български жители по въпросите за общественото обезпечаване. В тях ще вземат участие госпожа Весела Караиванова – подуправител на Национален осигурителен институт, специалисти от Националния застрахователен институт (НОИ) и от Националната организация за приходите (НАП).

Желаещите ще могат да насочат своите запитвания във връзка с всички типове пенсии (за напреднала възраст, за неработоспособност, наследствени и т.н.), както и да научат повече за пенсионирането по изискванията на европейските регламенти за съгласуваност на системите за обществена сигурност. Специалисти ще дават съвещания за компенсациите за безработица, за общо заболяване и майчинство и за развъждане на малко дете съгласно условията както на националното, по този начин и на европейското законодателство.

Заинтересованите лица ще могат да получат уточнения по отношение на внасянето на здравноосигурителни вноски у нас и опциите за възобновяване на здравноосигурителни права след завръщане в България.

Приемното време за консултациите и в двата дни е от 10.30 до 13.30 часа и от 15.00 до 17.30 часа. Постъпилите авансово десетки запитвания свидетелстват за забележителния интерес към консултационните дни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР